Foto: Per Wiklund
FBC Kalmarsund

Målvaktsbyte – då vände Kalmarsund matchen

Underläge 2-4 efter en perioden - då bytte Kalmarsund målvakt och vände matchen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
FBC Kalmarsund
6 - 4(2-4, 2-0, 2-0)
Mullsjö AIS

Mullsjö gick ifrån i Kalmar Sportcenter när 17-årige debutanten Wille Knuthas först spelade fram Rikard Eriksson till 1-3 för att sedan själv göra 2-4. Då bytte Kalmarsund målvakt och in kom Jan Binder som spikade igen.

— Tränaren sa till mig efter första perioden att jag skulle in så det var bara att ladda upp och börja fokusera på matchen. Just nu är jag mer på bänken än spelar men jag är alltid redo att hoppa in. Jag har varit i den här situationen innan så det var bara att gå in och göra jobbet jag är här för, säger Binder.

Jan Binder fick en bra start direkt i andra perioden med flera räddningar som gav energi till ett Kalmarsund som jagade reducering.

— Jag vet inte om det var några extraordinära räddningar men det blev en bra start för mig och för laget i andra perioden. Man blir ju stärkt av 3-4 räddningar. Det var skönt att få den starten.

Med Binder som höll tätt bakåt och utdelning framåt både reducerade och kvitterade Kalmarsund till 4-4 efter två perioder.

— Vi fick en skrapa av Kallenberg i omklädningsrummet och vi vet om att vi är så pass bättre än vad vi var i första. Vi gick ut och ville visa ett bättre spel inför den här fantastiska publiken och de gör det lätt för oss att lyfta oss och vända, säger Kalmarsunds forward Marcus Johansson som lyfter fram Jan Binder i målet:

— Han gör en fantastisk match och håller nollan och han gör så att vi får energi och lyfter oss. Förutom det ändrar vi inte så mycket mer än att vi är lite mer aggressiva. Det är lagmoral att kunna vända 4-2 mot Mullsjö.

I tredje perioden gjorde lagkapten Johan Wittberg matchavgörande 5-4 och Anton Nilsson fastställde sedan slutresultatet till 6-4 i öppen kasse. Tre poäng till Kalmarsund som nu efter 15 omgångar har samma poäng som Mullsjö i tabellen.

— Det var en viktig seger för oss. Mullsjö var tre poäng före oss och vi har vunnit de tre senaste matcher och vi sa innan matchen att vi skulle fortsätta vinna för det var viktiga poäng. Vi har även lag bakom oss som jagar och plockar poäng. Viktiga tre poäng som vi tar med oss till nästa match mot Växjö, säger Jan Binder.

För Mullsjö var det tredje raka förlusten.

TV: Se Mullsjös 17-årige Wille Knuthas göra första SSL-målet 

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar