Foto: Per Wiklund
FBC Kalmarsund

Nordén: ”Trodde inte derby kunde vara så här kul'”

Derbyseger för Växjö som tidigt gick ifrån till 4-0 ledning. Växjös tränare Niklas Nordén hyllar matchinramningen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Växjö IBK
7 - 2(4-2, 0-0, 3-0)
FBC Kalmarsund

Slutspelskänsla, känslor, dueller, nio mål, flera utvisningar och över 1500 åskådare på läktaren. Smålandsderbyt bjöd till när Växjö vann över Kalmarsund.

— Jag säger att det här var en match som hade det mesta. En fantastisk innebandymatch för publik, för spelare och oss ledare. Det är så här innebandy ska vara. Det var väldigt bra reklam för sporten, summerar Växjös tränare Niklas Nordén leende.

Nordén som fick se sitt Växjö gå ifrån till 4-0 efter 14 minuter i den första perioden.

—Starten satte vår agenda och blev väldigt bra för oss. Men det är det som är det fina med ett derby att när det står 4-0 så är det bara två mål och så är det match igen. Vi var värda 4-0 i det läget och jag tror inte de har ett skott på mål fram till 12:e minuten. Men det blir momentum direkt där för Kalmarsund när de gör två snabba och så är det match igen.

Delar av första perioden och i stort sett hela den andra perioden blev ryckig med flera utvisningar. Det var känslor i derbyt men inte i den utsträckning som spelarna visades ut. Intensiteten och matchtempot avtog men sett till matchen i stort gillade Niklas Nordén hur matchen utformade sig.

— Jag tänker i tempot, fart, snabba vändningar. Det blev lite för många utvisningar i andra där och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Men ser vi till hela matchen så är det nervöst hela tiden. Jag tror att folket sitter här på helspänn. Vi sätter press och de backar hem ganska rejält idag. Det gör att vi vinner den här matchen.

Växjö utökade till 5-2 efter fem minuter i den tredje perioden och när Kalmarsund plockade målvakten gjorde Växjö två mål fram till slutresultat 7-2.

— Jag tycker att vårt presspel är en avgörande faktor idag och vårt anfallspel. Vi äger den här matchen och de får inte komma åt oss. Det är deras förstafemma som kommer till några gånger men jag tror de går 1-4 idag så vinner ju både den matchen och matchen i stort. Alla våra femmor går plus och vi är så passa bra så att vi ska kunna göra det. Jag gillar hur vi tog oss an matchen. Det var länge sedan vi spelade en sådan här het match med den här känslan, en slutspelsmatch i många och mycket och jag måste säga att jag trodde inte derby kunde vara så här kul.

Stor derbykung för Växjö blev Manuel Maurer som gjorde ett hattrick och en assist.

— Det är bra gjort och han är målskytt. Men tre kan man knappt kräva. Det har varit en omställning att komma tillbaka efter VM men vi sa till honom att det här behöver vara din match och han tog det på allvar, säger Niklas Nordén.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar