Höllvikens IBF

Efter spräckta mjälten – Gullberg tillbaka med viktigt mål

På försäsongen spräckte Jakob Gullberg mjälten. Ett halvår senare har han nu börjat spela igen och mot Växjö gjorde han viktiga 6-6 i slutsekunderna som innebar en viktig poäng för Höllviken.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
Växjö IBK
7 - 6(3-1, 2-1, 1-4, 1-0)
Höllvikens IBF

När Höllviken i somras spelade Czech Open i Prag drabbades Jakob Gullberg av en allvarlig skada. Några timmar en situation i matchen svimmade Gullberg och de fick åka till sjukhuset där det visade sig att mjälten hade spruckit.

— Han svimmade lite lätt när vi satt och käkade och vi ringde ambulansen som fick kolla på honom. De kom fram till att vi skulle åka in och det var en jäkla tur att vi fick iväg honom till sjukhuset. Han hade förmodligen inte vaknat upp om han legat kvar på rummet. Det blev en akut operation. Men som tur är verkar operationen ha gått bra vilket är jäkligt skönt, sa huvudtränare Joon Berggren då.

Ett knappt halvår senare får Gullberg nu återigen spela innebandy och han har så sakteliga påbörjat sin väg tillbaka till spelplanen. Onsdagens match mot Växjö var hans andra match med speltid.

— Det är svårt att säga när jag är 100%. Jag har ju spelat 4-5 byten per match och min realistiska comeback som var satt innan var att jag skulle kunna börja spela lite nu i januari. Det kommer nog ta några matcher innan jag kan gå för fullt med bra kondition och kvalité. Men det är bara att kämpa på, säger Gullberg.

Trots att han inte är 100% så blev hans insats mot Växjö oerhört viktig för Höllviken. Med bara 13 sekunder kvar av den tredje perioden kvitterade Gullberg till 6-6.

— Det är en jävligt skön känsla när man kommer tillbaka efter en så lång skada. Jag har vi varit borta i ett halvår och att då få göra ett så viktigt mål borta mot Växjö var jävligt skönt.

TV: Här kvitterar Gullberg 

Innan dess hade Höllviken hämtat upp underläge från 5-2 till 6-4 och senare då även 6-6.

— Det var en väldigt fysisk match med mycket dueller och domarna var väldigt aktiva med pipan. Spelmässigt var det fartfyllt med mycket spelvändningar och kontringar och vi gör en fantastiskt upphämtning i tredje och kämpar verkligen för att komma ikapp,

Även om Växjö vann i förlängning så var det en viktig poäng för Höllviken som därmed gick om Helsingborg till 11:e plats i tabellen.

— Ja alla poäng är ju lika viktiga för oss men visst att vi kan ta med oss en poäng från Växjö borta när vi ligger under med två bollar i tredje är riktigt bra. Vi vill ju såklart ha sista poängen också men vi åker härifrån med en poäng och ett leende.

Ett viktigt mål och för Gullberg betydet det mycket att återigen få spela innebandy efter en jobbig höst.

— Det har ju varit en intern skada så jag har inte kunnat påverka så mycket mer än att låta det läka. Så fort jag fick klartecken att börja träna så har jag börjat kämpa mig tillbaka. Jag tappade mycket i vikt och muskler men det börjar kännas bättre nu. Min andra match idag och jag jobbar mot formen hela tiden.

Hur har det varit att stå vid sidan om? 

— Det var tungt, riktigt tungt. Muskelmässigt och sådär spelar mindre roll men att stå vi sidan om och inte kunna spela samtidigt som lagkamraterna kämpar något oerhört. Det har varit jobbigt att se men inte kunna påverka.

Vad tror du om andra halvan av säsongen? 

— Jag har en riktigt bra känsla. Vi har fått in några viktiga nyförvärv som blir viktiga då vi hade en väldigt tunn trupp. Moralen i laget är skyhög och alla ger allt för att vi ska plocka segrar och poäng. Det är kul att nu får vara en del av det också och jag har goda förhoppningar om att vi kan plocka mycket poäng nu under andra halvan, avslutar Gullberg.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Highlights Växjö-Höllviken

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar