Foto: Per Wiklund
IK Sirius FBC

Sirius satsar på rekord: ”Skulle vara väldigt stort”

Dubbla hemmamatcher med sikte på dubbla rekord när Sirius ställs mot KAIS Mora och Storvreta på lördag.

Det väntas en fullspäckad innebandylördag i IFU Arena när både Sirius damer och herrar spelar match. Först ut är damlaget som möter KAIS Mora och därefter ställs herrlaget mot Storvreta i derby.

— Vi vill skapa en häftig upplevelse för Uppsalapubliken och tillrest publik från både Dalarna, Uppland och kanske även norra delarna av Stockholm. Den här dagen är något unikt i form av två toppmatcher och dubbelmatchkonceptet är något vi är mycket stolta över. Det ger en helhet, säger Ted Wikström, Arrangemangsansvarig för SSL i Sirius.

Två matcher som även innebär att Sirius försöker slå rekord. Framförallt har klubben satsat på att slå rekordet på 967 personer vilket är den bästa publiksiffran för en innebandymatch på damsidan i Uppsala. Chans finns även att slå publikrekordet i IFU Arena som ligger på 2 573 personer.

— Att slå damrekordet skulle vara väldigt stort. Rekordet är numera 10 år gammalt, så det är ju dags att blåsa bort dammet ur historieböckerna och ge daminnebandyn den uppmärksamhet den förtjänar. När jag fick reda på att siffran låg på 967 trodde jag först inte det var sant. Uppland har i alla tider varit ett starkt innebandydistrikt och Uppsala anses av många vara innebandyns huvudstad. Därmed vore det snyggt att ta just det rekordet. Herrekordet är ju från förra säsongen, och det blir nog mer svårslaget. Men runt 2000 åskådare hoppas jag på.

Derbyt Sirius mot Storvreta marknadsförs som världens största derby och det är ett svårslaget rekord som är i sikte.

— Ja det är ju det historiskt sett till publiksnitt och tradition. Hoppas kan man ju alltid göra. Men realistiskt så är det en väldigt stor utmaning. Men tryck kommer det bli.

Matchmässigt är det dessutom två viktiga matcher som spelas, inte minst för Sirius damlag som ligger på nedflyttningsplats på sex poäng. För motståndet står serietvåan Mora. Herrarna jagar slutspelsplats samtidigt som derbymotståndaren Storvreta är i serieledning. Tufft motstånd för båda lagen.

— Ja visst är det så. Våra motståndare stod i Globen i våras och lär göra det även i år. Damerna har ju spelat bra men skadorna på forwardssidan i kombination med uselt målskytte har tyvärr varit fällande hittills. Jag tror och hoppas att man kämpar i 60 minuter och att Mora har en dålig dag. För herrarnas del så gäller det att man spelar på max hela matchen. Det går inte att slappna av. Det som talar för en blåsvart derbyseger är väl Storvretas form defensivt sett med sviktande målvaktsspel och 23 insläppta på de tre senaste matcherna. Men örnarnas världsspelare brukar ju vara avgörande i jämna matcher, avsluter Wikström.

Matchen Sirius-KAIS Mora startar 13:00 och matchen Sirius-Storvreta startar 16:30.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar