Foto: Michael Peter
#ibsilly

Tvillingarna tillbaka i Växjö på dubbellicens

Växjö utökar likt förra säsongen truppen med bröderna Rigogiannis på dubbellicens.

Tvillingbröderna Kevin och Lucas Rigogiannis fick redan förra säsongen känna på spel i SSL med Växjö efter att i slutet på november plockats in till Växjö på dubbellicens. Kevin var med på fem matcher där han gjorde två mål och Lucas var med på tre matcher med ett mål och en assist. Nu står det klart att tvillingbröderna återigen ansluter till Växjö på dubbellicens från Nykvarn vilket Smålandsposten är först att rapportera om.

– Lucas och Kevin har valt en lite annorlunda väg till eliten. De har stannat kvar i moderföreningen och det är lite häftigt. Vi ville ha dem redan inför den här säsongen men då sa de att de ville fortsätta med Nykvarn ett varv till. Men nu börjar de att bli alldeles för bra för division 1-serien, säger Växjös tränare Niklas Nordén till Smålandsposten. 

Båda 19-åriga bröderna är tillgängliga för spel och det enligt Norden så ligger Kevin närmast till att vara med i en matchtrupp. Eventuellt redan till helgens match mot Mullsjö. Kevin som den här säsongen gjort 15 mål och 6 assist för Nykvarn i division 1. Lucas har gjort 12 mål och 9 assist. Dessutom har de båda meriter från spel i U19-landslaget.

– De står för en speed och en teknisk innebandy som är en fröjd för ögat. Det är mycket som är roligt med dem. Bara man träffar dem sprider de en innebandyglädje som smittar.

TV: Se Kevin Rigogiannis första SSL-mål

TV: Se Lucas Rigogiannis första SSL-mål

På söndag möter Växjö på fjärde plats i ligan sjätteplacerade Mullsjö som ligger två poäng.

— Den ser vi fram emot! Den behövs för att vakna igång igen. Vi har en bra känsla. Det blev vinst borta med 9-4 men det har hänt mycket sedan dess och det är ny match. Ludde är tillbaka till den matchen och annars är det lite småskavanker. Mullsjö har fått in Henrik Olofsson igen och Oscar Malmgren är ny in laget så det har sett om sitt hus. Vi är i vilket fall som helst grymt taggade, säger Nordén till Växjös hemsida. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar