Foto: Jonathan Rudman
Jönköpings IK

Ny derbyseger för JIK – hattrick av Hessmer

Hemmaseger för Jönköping i Smålandsderbyt.

Jönköping återigen vinnare i Smålandsderbyt mot Växjö. Segern på bortaplan med 13-8 följdes upp av en hemmaseger med 8-5 i en match när Jönköping fick bästa möjligt start med mål redan efter 25 sekunder av lagkapten Rickard Hessmer.

— Starten är ju inget att klaga på. Men sedan tycker jag generellt att det kan vara lite lurigt att få en ledning så tidigt och det kan påverka mentalt att man går ner sig något steg spelmässigt. Men visst det var skönt och utan att jag har statistik på det så tror jag att vi gjort det bra när vi fått tidiga ledningar, säger Jönköpings Otto Weidman.

TV: Se Hessmers 1-0 på halvvolley här 

Efter 20 minuter ledde hemmalaget med 4-2 och efter att Växjö kommit tillbaka och tidigt kvitterade till 5-5 i början av den tredje perioden kunde Jönköping gå ifrån igen.

— Vi gör en fin första period som lägger grunden. I andra blir det lite Höllviken-tendenser igen och vi går ner oss en del och de kommer ikapp. Men det är sjukt starkt i slutet av oss efter att de kvitterat till 5-5. Vi lyckas ta taktpinnen igen även om de hade momentum då. Vi är starka och hittar ett sätt att vinna på och visar att vi har hittat en stabilitet att lita på.

Vad gör att ni klarar av att ta tillbaka matcher efter kvitteringen? 

— Jag vet inte riktigt, det var tajt då och de kunde lika gärna gått ifrån och vinna. Men vi tar lägena när vi får de och vi blir inte skraja i situationen. Vi har allt att vinna och det är det som är en stor skillnad just nu, att vi har den känslan och självförtroendet hos oss.

Stor matchvinnare för Jönköping blev återigen Rickard Hessmer. I första matchen mot Växjö gjorde han fyra mål, idag blev det tre.

— Han är ju fin. Man vet att Hessmer alltid står på bortre och skickar in den så det är bara att försöka få bollen dit på något sätt. Han är väldigt viktig spelare för oss, både med sin rutin och med sina mål. Det är viktiga mål han gör.

Segern innebär att Jönköping klättrar förbi Pixbo Wallenstam i tabellen och nu placerar sig på en sjunde plats, sex poäng före Kalmarsund som är det lag som ligger närmast utanför slutspelet.

— Känslan är ju väldigt bra, med allt rätt efter fyra raka. Men vi har gjort det väldigt bra hela säsongen att vi inte flyger iväg utan fokuserar på nästa träning helt enkelt. Absolut har vi gjort det bra och oavsett om det varit lång bortamatch och jobbig resa så är vi alla där 100% i fokus och det bäddar till den utdelning vi får. Vi har inte satt några nya mål utan vi ska ha två lag bakom oss. Men visst, fortsätter vi så här så ser det ljust ut, avlutar Weidman.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar