Foto: Per Wiklund
#ibsilly

U19-landslagspelare till Hagunda

U19-landslagsspelaren Adam Nilbrink från Åkersberga till Hagunda på dubbellicens.

Tidigare idag blev Adam Nilbrink återigen uttagen i U19-landslandslaget för att spela Finnkampen i början av februari. Några timmar senare presenterades Nilbrink som till vardags spelar med Åkersberg för Allvenska Hagunda dit han ansluter på dubbellicens.

”Adams position är back och han är i fysiskt bra form vilket kommer underlätta anpassningen till en högre nivå mycket lättare, han är även en poängstark back vilket årets 11 mål och 11 assist visar, förra året levererade han 22 poäng i Div1. I övrigt passar Adam in välfigt bra på våra värdegrunder, Ödmjukhet, Träningsvillig, och Lovande(Född 2000) vilket gör denna värvning extra kul” 

Adam Nilbrink själv ser fram emot utmaningen en serie upp i seriesystemet hos tredjeplacerade Hagunda.

— Framförallt väldigt roligt. En fantastisk möjlighet för mig att känna på mer kvalitativ innebandy, säger Nilbrink till Åkersbergas hemsida. 

En lösning som även glädjer Åkerberga.

— Fantastiskt kul att Adam får den här möjligheten att komma till seriös förening samtidigt som han kan fortsätta bygga sitt självförtroende hos oss. I och med denna lösning har han möjligheter att ta vidare kliv i sin personliga utveckling på ett fint sätt, säger Åkersbergas tränare Fredrik Carlvik.

Dubbellicens är även en del i ett påbörjat samarbeta mellan föreningarna.

— Den här värvningen har möjliggjorts av ett samarbete som vi startat med Åkersberga under året där flertalet spelare har tränat med Hagunda och där vi även besökt Åkersberga under juluppehållet. Vårst samarbete är ungt men det är väldigt häftigt när två föreningar hittar synergier och möjligheter som utvecklar båda föreningarna även på sidan om innebandyplan. Vi vill tacka Åkersberga för deras öppenhet och välvilja i övergången av Adam men även kring övriga och framtida diskussioner som växer sig allt starkare, skriver Hagunda.

 

Adam Nilbrink, U19-Herr

Foto: Per Wiklund

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar