Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Upphämtning i seriefinalen – avgörande i 3 mot 3

Upphämtning i tredje av Storvreta - avgörande av Nilsberth i förlängning.

Mästermöte, seriefinal och som vi så ofta är vana vid en riktigt bra innebandymatch inför 2 268 åskådare när Storvreta tog sig an Falun. I första mötet för säsongen vann Falun och det såg även länge ut att bli så även i returmötet. Efter två perioder hade Falun gått ifrån till en 5-2 ledning efter hattrick av 17-årige Malte Lundmark. Då började Storvretas upphämtning.

— Vi gör en bedrövlig andra period och vinner inga närkamper eller ingenting. Vi gav varann en värmare i omklädningsrummet och frågade vad vi håll på med. Då kan det gå så här. Vi visar upp lågan och har skickliga spelare och även om vi inte spelar den finaste innebandy just nu utan vi tragglar oss till seger. Man måste lida litegrann för att bli mästare och det är sällan det går som på en dans hela säsongen. Vi är i en liten formsvacka just nu så det här var ett styrkebesked, säger Robin Nilsberth till Eurosport efter matchen.

För det var just det som hände. Hemmalaget lyckades vända underläget och med drygt två minuter kvar av matchen reducerade Henrik Stenberg. Efter en situation mellan Storvretas målvakt och Faluns Emil Johansson som säkerligen kommer bli omdiskuterad spelade Falun med för många spelare på planen och Storvreta tog chansen till kvittering av Albin Sjögren och 7-7 efter 60 minuter. Väl i förlängning togs en dubbelutvisning och vi fick se spel i 3 mot 3 med väldigt stora ytor.

— Kul för publiken. Men det var bara pannben som gällde på slutet , säger Nilsberth.

3:56 in i förlängningen fick Nilsberth chansen och avgjorde för Storvreta.

— Vi pratade i vår femma att vi skulle överbelasta då Falun går man man. Kan man överbelaste så skapas en yta. Albin screenar bort min försvarare så det var bara att sätta dit den.

Seger för hemmalaget Storvreta och en tappad ledning för Falun vilket lagkapten Johan Samuelsson grämde sig över efter matchen.

— Både vi och domarna har det i 55 minuter och sedan blir mental svaga. Så kanske det var för oss också. Vi leder med två kassar med 2,5 minut kvar och släpper in två. Det är för dåligt och det måste vi analysera och ta med oss. Men sett över 60 minuter tycker jag vi är bättre än Storvreta idag, sa Samuelsson till Eurosport.

TV: Se målen från matchen här 

Resultatet innebär att Storvreta nu leder serien med två poäng före Falun. Falun har dock en bättre målskillnad när det återstår 13 matcher av ligan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar