Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Uttagen i landslaget – vände matchen: ”Jag var kattskit i 40 minuter”

Ett mål och tre assist när Ganevik vände matchen för Mullsjö.

På förmiddagen presenterades landslagstruppen till Finnkampen där Kim Ganevik var uttagen – på kvällen låg han bakom vändning och Mullsjös fjärde raka seger.

— Jätteskönt att vinna. Det var inget skönlir idag men vi ville verkligen ha tre poäng och det löste sig vilket var jätteskönt, sa Ganevik till SSLPlay.se efter matchen.

Mullsjö låg under med 2-4 efter den första perioden mot Höllviken. Efter två perioden hade hemmalaget gått ikapp till 5-5 efter bland annat två assist av Ganevik.

— Vi startade inte bra alls men sedan går vi tillbaka till grunderna. Vi visste att vi måste jobba hårt mot Höllviken också. Vi gör grunderna och då vet vi att vi är ett bättre lag.

I den tredje fortsatta Ganevik att vända matchen. Först gjorde han 6-5 för att knappt två minuter senare spela fram Johan Nygårdh till 7-5.

— Jag var ganska förbannad. Jag var kattskit i 40 minuter men skönt att stämpla in sista 20 och bidra till att vi kan vinna matchen.

Till slut vann Mullsjö med 9-5 vilket innebär fjärde raka segern och dessutom att de klättrar upp på tredje plats i tabellen.

— Våren är väl vår period. Det är nu vi börjar stämpla in på riktigt och har vår tro på spelet. Vi siktar så högt som möjligt i tabellen men det är lite tidigt att snacka placeringen och vart vi ligger i tabellen och sådär. Vi försöker vinna våra matcher och får kolla i tabellen om några matcher, säger Ganevik.

Ganevik själv går även själv mot en fin vår. Mot Höllviken gjorde han ett mål och tre assist. Den andra februari spelar han landskamp för Sverige mot Finland.

TV: Se målen från matchen här 

LÄS MER: Hela truppen till Finnkampen – fem debutanter 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar