Allsvenskan

BESLUT: Anmäld i november – nu stängs Salemspelaren av

Juridiska Nämnden har tagit beslut efter tacklingen som blev anmäld i november - Salemspelare stängs av.

Det var i matchen mellan Salem och Team Thorengruppen i Allsvenskan Norra i slutet på november 2018 som händelsen inträffade då Team Thorengruppens Mathias Hagert blev tacklad av Salems Christoffer Karlsson. En tackling som tog illa på Hagert och ledde till hjärnskakning. I matchen dömdes situationen till frislag och efter matchen valde Team Thorengruppen att anmäla händelsen till Juridiska Nämnden för ytterligare granskning.

— För det första är vi inte ute efter att man ska söka anmälningar utan vi vill att man ska kunna spela matcher som vanligt. Men vi vill att våra spelare ska känna sig säkra på planen och att matcher ska avgöras på ett ärligt sätt. Den ser fullt medveten ut och vi tycker att den bör bestraffas hårdare än vad som blev i matchen, kommenterade Team Thorengruppens sportchef Jan Lundqvist vid anmälan.

Anmälda personer Christoffer Karlsson ger sin syn på situationen vilket framgånger i det beslut som nu tagits av Juridiska Nämnden.

”Christoffer Karlsson har inför anförandet i JN beretts tillfälle att yttra sig. Av yttrandet framgår i huvudsak följande. Karlsson har inte för avsikt att skada utan försöker få tag i bollen. Tacklingen görs med axel mot baksidan av motspelarens axel. Det finns ingen armbåge uppe, ingen träff med axel mot huvud. Det är en tuff tackling med avsikten att vinna boll”

Juridiska Nämnden gör följande bedömning och stänger av Karlsson i tre matcher:

”Uppgifterna i anmälan vinner stöd av vad som framför av videomaterialet. 

Christoffer Karlsson tar sikte på sin motståndare och tacklar denne i ryggen. Handlandet är överlag och Karlsson är likgiltig inför konsekvensen av tacklingen. JN noterar att den angripne motspelaren fick utgå och deltog inte mer i matchen. Handlandet från Christoffer Karlsson är respektlöst och det kan enligt nämndens mening endast ha skett i syfte att skada motspelaren. 

JN finner därför att Christoffer Karlsson gjort sig skyldig till våld enligt Riksidrottsförbundets stadgar 14 kap 2 § 8 punkter”

Tre matcher innebär att Karlsson inte får spela de kommande matcherna mot KAIS Mora, Wibax Piteå och Hudik/Björkberg.

”Gällande straffvärdet finner JN efter en samlad bedömning att Christoffer Karlssons förseelse ska motsvare bestraffning i form av avstängning under viss tid motsvarande 3 (tre) matcher, beräknat på det lag som han deltog i vid anmälningstillfället. 

JN beslutar att stänga av Christoffer Karlsson fr.o.m 2019-01-15 t.o.m 2019-02-09″

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar