Jönköpings IK

Palmqvist: ”Ville visa att vi fortsatt är bäst”

Tredje derbyt för säsongen - då vann Mullsjö med 6-3.

1-1 i derbysegrar inför söndagens tredje och sista derby i seriespelet mellan Jönköping och Mullsjö. Då visade Mullsjö att de likt tabellen visar fortsatt är det bästa laget.

— Ja, lite så att ordningen är återställd nu. Känslan är ju att JIK närmar sig och de tar fler och fler poäng och de vann ju mot oss senast. Därför var den här segern viktig för oss. Vi ville visa att vi fortsatt är bäst i Jönköpingstrakten vilket vi är. Vi snackade om det och ville verkligen vinna den här sista matchen för säsongen mot dem. Visst nu kanske de går till slutspel men oavsett så är det viktigt för oss att ha två derbysegrar, säger Mullsjös Sebastian Palmqvist.

Mullsjö tog ledningen redan i matchens andra minut av just Sebastian Palmqvist. Efter två perioder var ställningen 3-3 efter att Jönköpings först vänt till ledning innan Mullsjö kom tillbaka.

— Jag tycker att vi kommer ut bra från start och känns starka. Vi skapar mycket direkt fast vi får inte in målen. Därefter får vi en liten svacka i andra och matchen svänger lite åt båda håll. Det är starkt av oss att göra 4-3 tidigt och sedan kunna gå ifrån. Det känns inte riktigt nära därefter och vi har bra kontroll på. Vi är lite grisiga och har bra tro på oss själva på bortaplan. Då är det jobbigt att hamna i underläge mot oss och vi avslutar matchen bra.

Mullsjö återtog ledningen tidigt i den tredje perioden och kunde sedan gå ifrån till klara 6-3.

— Det var ett viktigt mål av Tim där tidigt. Det satt i det norska krysset som han kallar det. När han gör det målet så får vi spelrum i matchen och kan gnugga vidare. Då får JIK det tungt att skapa de riktigt farliga chanserna som krävs och vi kan spela av på ett kontrollerat sätt.

Sebastian Palmqvist själv var pigg och gjorde viktiga poäng. Förutom redan nämnda 0-1 målet kvitterade även Palmqvist till 2-2 och spelade fram Kasper Hedlund till 3-3.

— Jag var bedrövlig senaste mot Höllviken så det var skönt att göra det bra idag. Jag har pratat lite om att jag inte får fastna i något negativt och börja gnälla utan ska hålla det positivt. Idag fick jag en väldigt bra start och kom in i matchen på ett annat sätt. Jag skjuter mer och är mer aktiv i spelet. Varför det är sådan skillnad vet jag inte riktigt men visst, 500 personer hemma mot Höllviken eller ett derby och publiken här på läktaren gör skillnad.

Säsongens andra derbyseger och femte raka segern för Mullsjö som närmar sig Falun, bara tre poäng före i tabellen på andra plats. Trots fem raka segrar så finns det mer att jobba på spelmässigt.

— Känslan är lite som idag. Vi gör ingen klockren match fast ändå så tar vi poäng och det är ju det viktiga. Samtidigt vill vi utvecklas och förbereda oss på bästa sätt för ett slutspel och då även sätta ett bra spel också. Där är vi inte idag sett till hela matcher utan vi har våra dippar, blir lite negativa när vi släpper in mål och kommer inte upp i nivå. Det måste vi jobba bort till slutspelet så att vi hittar rätt i 60 minuter. Gör vi det så blir vi väldigt svårslagna, avslutar Palmqvist.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar