Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Tränarbyte hos Lindås Rasta

Sist i tabellen med 12 matcher kvar - då byter Lindås Rasta tränare.

I helgen tog Lindås Rasta en poäng i bottenmötet mötet mot Örebro. Nu meddelar klubben i ett pressmeddelande att de väljer att bryter med huvudtränare Joacim Bernvid.

”Bakgrunden till tränarbytet är en kombination av flera faktorer. Det är ingen hemlighet att herrlaget som är nykomlingar i SSL, har haft en blytung säsongsinledning och nu ligger sist i serien. Parallellt med tränarrollen så har den avgående huvudtränaren Joacim Bernvid haft ett krävande jobb. Den privata arbetssituationen gör det svårt för Joacim att sätta av den tid och energi som nu krävs för att vända den negativa trenden. Den sammanvägda situationen gör att ett tränarbyte är nödvändigt för att skapa bättre förutsättningar och hitta ny energi för att hålla kvar laget i den högsta serien”

Anledningen är bland annat de uteblivna resultaten för nykomlingen. På 20 matcher har Lindås Rasta spelat in 8 poäng och ligger med 12 matcher kvar av säsongen 7 poäng ifrån Höllviken som ligger ovanför nedflyttningsstrecket.

— Vi är otroligt glada och tacksamma för det starka engagemang som Joacim har visat. Han har bidragit till att etablera Lindås som en av Sveriges nya unga elitklubbar med en stark ungdomsverksamhet som bas, säger Åsa Kalentun, ordförande för Lindås Rasta IBK.

Ny tränare efter Bernvid blir Lindås Rastas damlagstränare Krister Carlsson.

— Klubben välkomnar Krister som ny herrtränare och önskar honom och hela laget lycka till i jakten på ett förnyat SSL-kontrakt” säger Freddie Pantzar ansvarig för herrverksamheten i Lindås styrelse.

Första matchen med den nya ledarstaben blir måndagens Göteborgsderby mot Pixbo Wallenstam.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar