Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Backen bryter med Mullsjö – återvänder till moderklubben

Backen lämnar Mullsjö - bryter kontraktet för spel med moderkliubben Hovslätt i division 1.

Mullsjö back Viktor Wibring väljer att bryta kontraktet med SSL-klubben som han spelat med i sex säsongen. Nygammal klubbadress för Wibring är moderklubben Hovslätt IK i division 1 vilket Junasporten.se var först att skriva om.

— Beslutet har växt fram under tid egentligen i och med att jag inte har fått den speltid som jag hade hoppats på. Jag känner att jag vill spela innebandy och det är det jag tränar för. Jag vill spela innebandy så mycket jag kan innan de sista säsongerna tar slut och när Emanuel ringde och chansen dök upp, var det inga tvivel. Jag hade ett bra samtal med Mullsjö och de förstod mig väl, säger Wibring till Junasporten.se 

En rutinerad och välkommen förstärkning för Hovslätt som just nu ligger på fjärde plats i division 1 mellersta svealand. En placeringen som innebär kvalplats till Allsvenskan.

— Det känns väldigt positivt att få in en så pass bra spelare i en redan stark trupp. Värvningen innebär ökade möjligheter att lyckas knipa en kvalplats. Dessutom känner Viktor till spelartruppen, ledarstaben och spelsystemet väl vilket gör att det kommer bli lättare att få ut maximalt av både Viktor och laget så snabbt som möjligt. Förutom en bra spelare får vi in mycket rutin i Viktor som har spelat många avgörande matcher på hög nivå vilket också kommer vara en fördel in mot slutskedet av säsongen. Wibring är dessutom användbar på samtliga positioner vilket gör att vi i ledarstaben får en bredare verktygslåda att jobba med. Vi räknar med att få se han i spel redan på söndag i toppmötet mot Tyresö, säger Hovslätts tränare Fredrik Friberg till Junasporten.se 

I samband med att övergången blev klar tackade även Mullsjö Wibring för hans insatser under sina sex säsonger i klubben.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar