Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Beskedet inför derbyt – målskytten tillbaka

En ryggskada har satt stopp för spel - ikväll är Pontus Karlson Martell tillbaka i spel.

Höllvikens målskytt Pontus Karlson Martell som den här säsongen har gjort 17 mål har missat de tre senaste matchen. En ryggskada har satt stopp för spel för spel och Karlson Martell har fått se sitt lag förlora mot Kalmarsund, Mullsjö och Jönköping. Till kvällens derby mot Helsingborg är han tillbaka i spel.

— Jag har kört två innebandypass nu och det har känts bra. Jag ville försöka spela redan i lördag men jag var inte 100% återställd då och då ska jag inte riskera något heller. Det är ju en väldigt viktig match nu ikväll, säger Karlson Martell.

Förutom att kvällens match mot Helsingborg är ett derby så är det en otroligt viktig match i tabellen. Höllviken ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket med 15 poäng. Ovanför ligger motståndarna Helsingborg på 18 poäng med en match mindre spelad.

— Det är en speciell match ikväll. Det är ett jävligt bra läge för oss att vända vår negativa trend som vi är inne i. Det blir fullt fokus och alla är jävligt taggade på att vinna.

Helsingborgs Fredrik Azelius har inför matchen sagt att han förvänta sig en matchbild där Helsingborg framförallt kan ligga på kontringar. Även Karlson Martell har samma uppfattning om vad som väntar.

— Ja det blir nog något sådant. Vi håller kanske mer boll och de försöker kontra vilket de är bra på. Jag tror det är viktigt för oss att vi får en bra start i matchen och kan hålla en ledning i så stora delar av den som möjligt. Annars finns risken att de maskar av tid vilket de gillar att göra.

Höllviken går i derbyt med en negativ trend i ryggen. De 10 senaste matcherna har varit förluster även om 3 av dem gått till förlängning eller straffar.

— Det är förluster men flera av de matcherna har vi stått upp riktigt bra och haft en ganska bra känsla i. Men visst vi är i en tyngre period där bollen inte studsar vår väg och vi får kämpa lite mer. Det har blivit lite av en ons spiral där självförtroendet sjunker, vi har svårt att göra mål och vi har inte lyckats ta oss upp ur den. Så har det varit tidigare säsonger också att vi hamnat lite i en längre formsvacka. Men det är bara att börja plocka tre poäng nu. Att göra det ikväll skulle vara en bra start på att vända trenden, säger Karlson Martell.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar