Foto: Jonathan Rudman
FBC Kalmarsund

Efter fyra mål – hyllar kaptenen: ”Han är outstanding”

Fyramålskytt och seger - då lyfter Kevin Haglund fram lagkapten Johan Wittberg.

FBC Kalmarsund fortsätter att vinna mot Mullsjö. Efter två vinster i förlängning kom under tisdagskvällen säsongens tredje seger mot Mullsjö, denna gåg under ordinarie tid när Kevin Björkström gjorde avgörande 6-7 målet med bara 18 sekunder kvar i Nyhemshallen. En annan Kevin, nämligen Kalmarsunds Kevin Haglund som i höstas var den som avgjorde fick återigen en framträdande roll.

— Jag hade ju bra minnen härifrån både jag och Witte sedan första matchen så det var en fin känsla inför matchen. Det blev ju något mål som var nästan identiskt också, säger Kevin Haglund efter matchen.

Denna gång blev det hela fyra mål från Haglunds klubba.

— Det är klart det är skönt att leverera. Jag har ju haft det lite knackigare med målskyttet men fyra mål hade jag inte räknat med. Riktigt kul såklart.

Det var en trött fyramålsskytt efter matchen. När vi når honom på telefon i bussen på vägen hem var krampen i benen nära.

— Första perioden i matchen var väldigt högt tempo och ganska böljande åt båda lagen. VI har chansen att leda där. Andra perioden blev lite lugnare för att växla upp igen i tredje. Vi går ifrån men släpper tillbaka Mullsjö vilket gjorde det lite jobbigt mental när de kommer ikapp igen. Men vi visar fin styrka att kunna vinna.

Bäst på planen var Kalmarsunds lagkapten Johan Wittberg. Wittberg visade vägen med sitt spel och gjorde även två assist. Lagkaptenen hyllades av Haglund efter matchen.

— Han är outstanding. Planens bästa spelare. Se bara hur han spelar fram till ett av målet, mer öppet mål än så kan jag inte få. Han visar hur bra han är och gör det riktigt bra både offensivt och defensivt. Det är ju även han som får med sig utvisningen i slutet.

Hur är han att spela med? 

— Vi har börjat hitta varandra mer och mer nu och han är ju perfekt att spela med. Han är ju en spelare som får igång både laget och femman i matcherna. Speciellt mot bättre motstånd så är han ju en spelare som tar för sig i dueller. Vi i andrafemman har ju gjort våra bästa matcher mot tuffare motstånd när vi får jobba hårdare utan boll. Där är han riktigt bra, säger Haglund.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar