Jönköpings IK

Weidman utgick fotskadad: ”Det gjorde sjukt ont”

Otto Weidman linkade ut fotskadad - kunde stödja på foten efter matchen.

På lördag nästa vecka är det tänkt att Jönköpings Otto Weidman ska debutera i a-landslaget när Sverige möter Finland. I onsdagens match mot Linköping fick dock Weidman utgå fotskadad i den tredje perioden i en situation som såg ut att gå väldigt illa.

— Jag kommer i hörnet där och han trampar olyckligt på min fot i en vridning så den viks. Det gjorde sjukt ont och jag är om på insidan sedan tidigare så det var kanske därför det kändes lite värre också, säger Weidman.

Hjälp var på plats direkt och efter matchen kunde Weidman stödja på foten och själv gå mot omklädningsrummet.

— Jag vet inte riktigt. Jag fick snabb hjälp där av Linköpings snälla sjukvårdare som lindade den hårt. Jag har den lindad nu också och det är på insidan av foten. Men jag kan ändå stödja på den så vi får se imorgon hur det känns och är då.

Exakt hur allvarlig skadan är vet inte Weidman förrän de närmsta dagarna. Men med framtida matcher och landslagsdebut i åtanke var det i vilket fall glädjande för honom att han med skon på kunde gå ut själv.

— Det är jätteskönt att jag kunde gå på den så snabbt ändå. Vi har en jätteviktig match på söndag mot Helsingborg som jag hoppas att vi kan ladda om inför och självklart hoppas jag att det inte är något värre än att jag kan spela den.

Matchen förlorade Jönköping med 4-6.

— Det är starkt av oss att vi kan ha 3-3 efter första perioden. Där är vi med i matchen men i andra så spelar vi på hälarna och är tvåa på bollarna. De spelar helt av vårat PP. I tredje tycker jag ändå att vi får chansen igen men vi hade behövt vara effektivare. Men rent krasst så är jag besviken hur vi spelar vår andra period. Det är synd när vi har ett bra läge mot Linköping att vi inte kan göra det bättre, avslutar Weidman.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar