Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Wadsten förlänger med JIK: ”Väldigt enkelt beslut”

Joel Wadsten förlänger med Jönköping.

Joel Wadsten som värvades till Jönköping inför säsongen 2017/18 har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

— Först och främst så är det oerhört kul för Joel att efter den tunga skadan få chansen att spela regelbundet och visa alla att han är en spelare av väldigt hög SSL-nivå. Han visade redan när han kom till oss hur bra han är och han har en utvecklingskurva som fortsätter peka uppåt hela tiden. Han är väldigt uppskattad i gruppen och har alla verktyg för att på allvar etablera sig som en toppspelare i ligan. Ska bli väldigt skoj att få följa Joel de kommande säsongerna i JIK-tröjan,  säger Alexander Tavs från JIK:s sportgrupp i ett pressmeddelande.

Wadsten som fick förra säsongen förstörd av en skada har den här säsongen gjort 16 mål och 12 assist.

— Skönt att ha det klart redan nu och det var ett väldigt enkelt beslut så fanns ingen anledning att vänta. Jag trivs fantastiskt bra i staden, klubben och laget där vi verkligen har fått ihop en grupp som trivs med varandra och vill framåt. Alla i laget har ett driv att hela tiden utvecklas vilket gör att det blir en väldigt stimulerande miljö. Känns som att föreningen och laget tar steg framåt hela tiden nu och det ska bli grymt skoj att se hur långt det här kan ta oss de kommande åren, säger Wadsten.

Kontraktet är skrivit på 2 år.

—Härligt besked att Joel vill fortsätta vara en del i JIK’s väldigt intressanta resa framöver. Joel är en kanonkille som är oerhört seriös med sin idrott och ställer höga krav på sig själv och sin omgivning. Han har en gudomlig teknik men även en passningsläggare och avslutare av högsta rang. Som tränare är jag verkligen nöjd över denna förlängning, säger Jönköpings tränare Jakob Olofsson Adelin.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar