FBC Kalmarsund

Larsson derbyhjälte med ”En Fransson”

William Larsson med matchavgörande konstmål när Kalmarsund vann derbyt mot Växjö.

Växjö hade inför kvällens Smålandsderby i Kalmar Sportcenter vunnit båda derbyna den här säsongen mot nykomlingen Kalmarsund. När Kalmarsund bjöd in till tredje derbyt inför 1 233 åskådare ville hemmalaget ta segern. Inte minst William Larsson som klev fram och gjorde avgörande 7-6 med ett konstmål.

— Läget dök upp. Jag kände på mig att Adam skulle lägga ner den mot hörnet och då finns ju läget att göra den där grejen. Det var väldigt skönt att hänga upp den, beskriver William Larsson målet.

Ett mål som var nästintill identiskt med Larssons första mål i SSL. En specialitet som kallas allt ifrån en ”halv stålman” eller ”zorro”. För Larsson finns det dock bara ett namn på det sättet att göra mål.

— Det är ju ingen zorro och zorra kan jag ju inte. Men jag är ju från Motala och där kallas den för att göra ”en Fransson” från någon spelare i Solfjäderstaden tror jag. Jag vet inte mer än så men för mig är det att göra ”en Fransson”.

Avgörande målet gjordes efter att Kalmarsund hämtat upp underläge 3-5 till ledning 6-5. Växjö kvitterade efter drygt 12 minuter i den tredje perioden innan Larsson alltså klev fram och avgjorde.

— Vi krigade på bra där och jag tyckte det låg i luften hela matchen att vi skulle ta det här idag. Vi var det bättre laget även om de fick nytta av att det blev hawaiispel som det blev när domarna hade bestämt sig för att ta många utvisningar. Men vi körde på med vårat spel och gör det väldigt bra.

Matchen blev som Larsson är inne på ryckig med totalt 12 utvisningar vilket påverkade flytet i spelet för båda lagen.

— Ja det blev lite ryckigt idag. Men tittar vi på spelet i fem mot fem med boll så tycker jag att vi ändå har bra kontroll på matchen. Vi stressar inte upp oss i onödan och fortsätter spela vårat spel. Vi vet då att det kommer finnas lägen för att göra mål och det visar ju sig idag också.

Vad skiljer i ert spel idag jämfört med de två tidigare matcherna mot Växjö?

— Jag tycker att vi kommer ut bra idag även om vi hamnar i underläge i första. Idag är vi mer förberedda på vad som kommer hända och även om de gör ett par snabba när vi släpper jäkligt billiga mål så var med mer förberedda på det och kunde jobba oss in därefter.

Kalmarsund fick dessutom bra stöd på läktaren när 1 233 hejade på hemmalaget. Nytt publikrekord i Kalmar Sportcenter.

— Ja det är gutt såklart med sådan hemmapublik. Man känner av det lite extra när man springer in genom elden att inte en sittplats är tom. Då för man extra känsla såklart och det lyfter oss.

Segern innebär även att Kalmarsund nu har 37 poäng efter 22 spelade matcher och placerar sig på sjätte plats i den mycket jämna tabellen kring slutspelsstrecket.

— Vi fortsätter tänka att varje match har sitt eget liv. Så oavsett vad vi nu ligger i tabellen så blir fokus på att vinna nästa match och beta av matcherna en efter en så får man se hur långt det räcker. Varje match är viktig och nu jobbar på framöver för att vinna fler matcher, avslutar Larsson.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar