Foto: Jonathan Rudman
FC Helsingborg

Engel tillbaka: ”Verkligen jättekul att spela innebandy igen”

Skadad dagen innan VM-premiär - Manuel Engel trivs över att vara tillbaka på planen igen.

Dagen innan VM skulle starta i Prag i december skadade sig Schweiz stjärna Manuel Engel och missade därmed hela VM. I onsdagskvällens match mot Helsingborg där Växjö vann med 10-3 spelade han sin andra efter comebacken och det är en väldigt glad Manuel Engel som äntligen får spela innebandy igen.

— Det har varit segt att sitta vid sidan om. Man vill bara ner och hjälpa laget. Jag är verkligen väldigt glad att vara tillbaka. För mig är det verkligen jättekul att spela innebandy igen och nu få göra det fullt är bara så roligt. Vad ska man säga, jag är glad helt enkelt, säger Engel.

Han är dessutom tillbaka till 100%. I matchen mot Helsingborg gjorde han två mål.

— Jag är helt 100% och kör nu. Det var en av de första grejerna jag sa redan från början. När jag är tillbaka så ska jag vara fullt frisk och kunna prestera på hög nivå direkt. Jag vill inte göra någon halvdant eller ta plats i laget där jag inte kan gå in fullt i alla delar. Nu är jag återställd och reda att prestera även framöver.

Hur tungt var det när du skadade dig inför VM? 

— Det var jättetung. Jag hade varit med på i stort sett allt under två år. Matcher, läger, uppladdning och att då få lämna in återbud på sista träningen på det sättet var jättesegt. Det är ju något speciellt med att spela VM. Det är jämna matcher, arenan och i Prag med den inramningen var något extra. Man kände ju fan, varje gång vi gick in på planen. Men skadan blev som den blev och det var inget jag kunde påverka. Statistiskt var det kanske dags. Jag har ju spelat i 15 år utan några allvarligare skador. Nu var dock tidpunkten den sämsta.

Redan några dagar efter skadan tog Engel sikte på att komma tillbaka.

— Ja redan på tisdagen satt jag på cykeln med målet inställt att få uppleva VM 2020 i Helsinki. Jag började direkt för att komma tillbaka och kunna prestera och jag ska väl vara glad också för att det inte var en allvarligare skada.

Under tiden han har rehabtränat har Engel fått se sitt Växjö blanda och ge i den otroligt jämna tabellen.

— Vi ska ju till slutspel och så högt upp det bara går för att få bättre förutsättningar. Jag tycker att vi innebandymässigt har ett otroligt bra och talangfullt lag och nu ska vi hitta vårt spel bättre igen. Är det något jag tycker vi hitta tillbaka till så är det att vara mer av det gamla Växjö så var lite mer gris och hög energi. Det är även något som jag kan och vill bidra med. Annars är det smådetaljer som vi kommer träna på som blir avgörande.

I onsdagens match mot Helsingborg gjorde Engel själv två mål. Hans femma där han nu är tillbaka med Manuel Maurer och Jesper Sankell gjorde sex av lagets tio mål.

— Vi kände väl att det att det fungerar ganska bra redan i andra. Vi hade mycket lägen och jobbade hårt men fick inte riktigt utdelning för det. Vi snackade om att vi måste kliva in och göra mål och det lyckades vi ju hyfsat med. Vi är läget att alla poäng är viktiga för oss och det var skönt att få den här segern inför det korta uppehållet, säger Engel.

TV: Se målen från segern över Helsingborg här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar