Höllvikens IBF

Fastnade i Växjöklacken – avgjorde matchen

Linus Bergström fastnade i Växjöklacken och letade klubba - då vände spelet igen och han avgjorde matchen.

När Höllviken mötte Växjö under lördagseftermiddagen gjorde de det inte hemma i Höllviken utan istället hade matchen flyttats till Danmark och Ringsted. en match som skapade häftigt inramning.

— Det var väldigt häftigt att spela här. Det blir tajt med publiken nära och det är mindre läktare och inte lika utspritt som det är i Höllviken. Inramningen blev häftigt och det var bra dryck på läktaren också vilket gjorde att det blev lite liv. Kul att lira här helt klart, säger Höllvikens Linus Bergström.

Trycker på läktaren skulle Bergström själv få känna av på nära håll när han i tredje period blev inknuffad rakt in hos Växjös fans.

— Jag blev inknuffad rakt in i Växjö-fansen och blir kvar. De tar min klubbar och skriker en massa härliga saker till mig. Sedan får jag tillbaka klubban och då har jag ju blivit kvar där och lyckats göra mål. Det var skönt att sätta dit den.

Ett lyckat besök på läktaren för Bergström alltså som i och med att han fastnade och blev kvar kunde bli fri och sätta det matchavgörande 6-4 målet.

— Ja hade de inte tagit klubban hade jag ju hunnit hem. Nu blev det som att de glömde mig och läget uppstod.

Till slut vann Höllviken med 7-5.

— Det var en väldigt intensiv och rolig match. Det var mycket heta känslor ute på planen och bra fart i spelet. Det är så här matcher ska vara och som jag och vi i laget älskar att spela.

Efter två perioden var ställningen 3-3 och i den tredje perioden följdens lagen målskytte åt. Efter att Manuel Maurer kvitterar till 4-4 efter 6:04 gjorde Höllviken två mål på en minut.

— Det var väl som matchen i helhet upphöjt till två där i tredje. Det blev mycket skrik och hets och spelmässigt är det fram och tillbaka. Kontrollerad hawaii är väl en bra summering.

Vad gör att ni vinner idag? 

— Vi löser deras press på ett väldigt bra sätt. Det är det som är deras största vapen. Utöver det är vi effektiva när vi får lägen och i defensiven täcker vi mycket skott. Ja du vet, de vanliga klyschorna gör att vi vinner idag.

Förutom det avgörande målet gjorde Linus Bergström även matchens första mål.

— Jag är nöjd. Första målet är ju nästan exakt det vi har tränat på och det vi vill göra. Annars tycker jag hela vår femma gör det bra idag och skapar mycket offensivt.

Två mål som innebär att Bergström totalt gjort 15 mål i årets SSL.

— Den har varit lite upp och ner skulle jag säga. Inte så jämn nivå som man kanske hade önskat. I början spelade jag ju med förstafemman och då är man tacksam för alla de gratispoäng man får. Men vi börjar komma igång bra i andrafemman som jag spelar i nu och spelar bättre och bättre.

Den ökade poängproduktionen och en 20-åring som imponerar tar sin grund i ett positionsbyte från back till forward.

— Positionsbytet är en viktig del. Jag har börjat anpassa mig ganska bra som forward och kommer i mer och mer farliga lägen. Spelmässigt så börjar jag få bättre stäm i det också och jag trivs som forward. Sedan är det andra säsongen jag är med och det spelar ju såklart in också att man anpassat sig bättre till spel  SSL, säger Bergström.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar