Foto: IFF
FC Helsingborg

Jelsnes tillbaka: ”Svårt att stå vid sidan om”

Seger för Mullsjö - i målet var norske landslagsmålvakten Markus Jelsnes tillbaka.

Efter VM i december har den norske landslagsmålvakten Markus Jelsnes saknats både i Mullsjös mål och på bänken. Två månader efter VM i söndagens match mot Helsingborg var han tillbaka mellan stolparna.

— Det var skönt att vara tillbaka. Man har krigat mycket med rehab nu ett tag och det var väldigt kul att spela match igen, säger Markus Jelsnes efter matchen mot Helsingborg.

Vid sidan av planen har han fått se sitt lag blanda och ge resultatmässigt.

— Det har varit svårt att stå vid sidan om faktiskt. Man vill ju spela varje match och hjälpa laget. Men jag har gjort mitt bästa att vara med och stöttat även om jag inte kunnat spela. Jag har alltid varit där och hjälpt till med det jag kunnat på träningar.

I comebacken mot Helsingborg blev det endast två insläppta mål, varav ett på straff. Jelsnes räddade dessutom en straff i matchen.

— Det var helt okej idag. En stabil insats av mig. Jag tycker att vi gör det väldigt bra i försvaret och de kommer inte till så mycket lägen. Vi backcheckar bra och det är enklare att vara målvakt då när vi tar det jobbet.

Matchen mot Helsingborg vann Mullsjö med 5-2 efter bland annat två mål av Isaac Rosén.

— Det var kontrollerat idag. Vi kommer hit och vet att det en riktig svår bortamatch, Helsingborg är i lite poängnöd och vi behöver också poängen då det är tajt i tabellen. Vi visste att det inte skulle bli en lätt match men vi skulle hit och plocka poäng.

Även om Mullsjö hade mycket boll så blev matchen jämn. Det var först i tredje perioden de kunde skapa en lucka och gå från ledning 3-2 till seger 5-2.

— Vi förtjänar att vinna den här matchen. Vi har bra tryck hela matchen och Jonathan Edling gör en väldigt bra match i deras mål. Han håller kvar dem i matchen och vi hade nog kunnat sätta en 3-4 bollar till i början annars.

Segern innebär att Mullsjö nu placerar sig trea i den jämna tabellen. Ner till Sirius som ligger utanför slutspel skiljer det bara sex poäng.

— Vi börjar hitta mer rätt nu känns det som. Vi jobbar mer på saker vi ska göra och inte så mycket på vad våra motståndare gör. Men det är jämnt i tabellen och alla poäng är väldigt viktiga. Vi kommer fortsätta bygga på det vi ska göra och plocka poäng, avslutar Jelsnes.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar