Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

4:e raka för Höllviken: ”Klart det är lugnare i år”

4:e raka segern och ett Höllviken som drygar ut avståndet till nedflyttningsplats.

Höllviken fortsätter visa god form och plocka poäng. Mot Jönköping togs fjärde raka segern.

— Vi är starka nu. Men vi har väl egentligen känt ganska länge att vi är på rätt väg med mycket som vi inte fått utdelning på, säger lagkapten Pontus Karlson Martell.

Hur upplevde du matchen? 

— Det var en bra känsla mot Jönköping. Vi hade kontroll på det mesta och visst de får lite momentum där i tredje men vi lyckas reda ut det och när vi gör 8-6 så kunde vi stoppa det.

Det var Karlson Martell själv som utökade ledningen till 8-6, detta efter att Jönköping reducerat två gånger och var på väg ikapp.

— Ja de var väldigt på gång där och det målet blir viktigt. Klart det trycker ner de i skorna och det målet satte matchen för oss.

Avgörande skede i matchen var den andra perioden då Höllviken gjorde tre mål.

— Vi har fullständig kontroll i andra perioden egentligen. Vi får väldigt bra effekt på vårt försvarsspel där vi snappar upp lite bollar och kan vara offensive i vårt omställningsspel.

Segern innebär att Höllviken nu har 13 poäng ner till Örebro på nedflyttningsplats. En ny situation för laget som de senaste säsongerna klarat kontraktet i sista stund.

— Det är jätteskönt såklart. Sedan låter det ju väldigt klyschigt såklart att vi är inne i en bra period och att det fortfarande gäller att ta en match i taget. Men för varje match vi vinner blir det jobbigare för lagen under att hämta ikapp. Men klart det är lugnare i år än tidigare och vi har inte lika mycket att förlora i varje match. Inget är dock klart förrän det är matematiskt klart, avslutar Karlson Martell.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Highlights Jönköping-Höllviken

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar