Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Elf slutar efter säsongen: ”Stort tack till Elf för hans arbete”

Mullsjö huvudtränare Andreas Elf slutar efter säsong.

Mullsjö AIS meddelade under torsdagskvällen att huvudtränare Andreas Elf slutar efter årets säsong.

– Jag vill avsluta på bästa sätt och kommer ge allt resten av säsongen, säger Andreas Elf i ett pressmeddelande.

Andreas Elf har varit tränare sedan säsongen 2016/17 då han tog över efter Mikael Hill.

– Det är en stor ära att få leda laget i mitt hjärta, min moderklubb. Men det är ett krävande uppdrag och jag vill helst ge mer än 100 procent. Min familjesituation just nu gör att jag inte riktigt klarar det och då har jag bestämt mig för att kliva av för att klubben ska kunna hitta en annan lösning.

 

Mullsjö hade gärna sett att Elf hade fortsatt och tvingas nu söka en ny ledarlösning för kommande säsong samtidigt som fokus för Elf och laget är på den pågående säsongen.

– Vi är väldigt nöjda med Elf och det sätt han har fungerat i tränarrollen. Samtidigt känner vi honom väl och vet att han vill göra det han gör helhjärtat. Jag vill rikta ett stort tack till Elf för hans arbete och vi ser fram emot att tacka av honom ordentligt efter säsongen. Men nu gäller fokus på varje match och på att nå de mål och drömmar vi har för innevarande säsong, säger sportchef Jesper Axell.

Arbetet med en ny ledarlösning kommer präglas av det som blivit Mullsjös signum det senaste säsongerna i ett långsiktigt arbete med att bygga ett lag som spelare modern och publikvänlig innebandy.

– Vi har en god idé vad som krävs för att bygga vidare i den anda som Hill och Elf jobbat. Jag både hoppas och tror att det ska bli något riktigt bra. Det brukar det bli, avslutar Jesper Axell.

Innan Andreas Elf slutar vill han avsluta på bästa sätt. Just nu ligger Mullsjö på fjärde plats i tabellen.

– Jag vill såklart avsluta på topp och kommer ge allt resten av säsongen. Jag vill avsluta med föreningens bästa säsong någonsin, säger Elf.

andreas elf, Mullsjö AIS

Foto: Richard Axell

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar