Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Från kalldusch till storspel: ”Det här sätter oss i respekt”

Insläppt mål efter 37 sekunder - efter det storspelade Emil Lilja i mästarmötet.

Säsongens tredje mästarmöte mellan Falun och Storvreta och det sista mötet mellan giganterna innan de eventuellt möts i ett kommande slutspel. Inför matchen hade de båda vunnit sina matcher på hemmaplan och när 2 459 åskådare samlades i JALAS Arena fick de se hemmamålvakten Emil Lilja storspela. Matchen inleddes dock med mål för Storvreta genom Robin Nilsberth efter bara 37 sekunder.

— Mål efter typ 30 sekunder är ingen drömstart direkt för en målvakt. Det blir en mental kalldusch som flyter över en. Men vi hade bra publik idag som alltid ger extra stöd så det var bara att höja sig. I första perioden har jag inte så mycket att göra men andra och tredje tycker jag är bra, säger Emil Lilja.

Storvreta hade ledningen med 2-0 efter första perioden innan Falun vände till 3-2 efter två perioder. 3-2 målet var en snabb omställning startad och avslutat av Omar Aldeeb.

— Jag tycker vi är det bättre laget matchen igenom. Även om vi låg under med 2-0 efter första så kändes det som vår match och i andra får vi lite utdelning. Då har vi bra grepp på Storvreta, säger Lilja.

TV: Se Omar Aldeebs 4-2 mål här: ”Vilken prestation av Omar Aldeeb”

Omar Aldeeb skulle även tidigt i den tredje perioden göra 4-2 vilket var en riktig fin prestation på assist från Holmgren. Därefter räddade Emil Lilja Falun när han tog Alexander Rudds straff. Lilja som dessutom blev utsett till matchens lirare.

— Rudd är en bra straffskytt och han är svår att läsa av. Men jag vet ju ungefär vad han ska göra och han har två alternativ. Nu tog han den långa dragningen och jag lyckades följa med bra och ta den. Jag har ju tagit en innan mot honom och det var skönt att göra det igen.

TV: Se straffräddningen här 

Storvreta plockade tidigt målvakten och det skulle bli en dramatiskt avslutning i spel 6 mot 5. Efter två reduceringar till 5-4 avgjorde Galante Carlström i öppen bur.

— Vi har väl haft lite småproblem när de tar ut målvakten tidigare under säsongen. Även om vi släpper två idag så kändes det inte oroligt på det sättet. Vi hade bra go i laget och hade koll.

Segern innebär att Falun tagit sju av nio poäng mot serieledande Storvreta den här säsongen.

— Det här sätter oss i respekt. Om vi skulle möta Storvreta i en final så har vi ett mentalt övertag och en bra känsla inför en sådan match. Men nu siktar vi på att knapra in de sista poängen för att ta seriesegern, säger Lilja.

Att Storvreta förlorade innebär även att deras 18 matcher långa segersvit bröts.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar