Foto: Jonathan Rudman
Höllvikens IBF

Två mål av Tarenius: ”Är en match vi ska kunna städa av”

Ny seger för Mullsjö - två mål av Pelle Tarenius.

Mullsjö gjorde vad som krävdes i bortamatchen mot Höllviken och vann med 9-4.

— Vi åker ner och gör det vi har pratat. Vi gör en stabil insats där vi får en bra start som vi kan rida på och kontrollera matchen. Det var tre poäng vi skulle ha och tre poäng tog vi, säger Mullsjös Pelle Tarenius.

Vad hade ni pratat om? 

— Vi pratade innan matchen om att vi kan inte säga att vi ska vinna SM-guld och åka ner till Höllviken och torska. Då är vi inget lag för guldet. Det här är en match vi ska kunna städa av och det tycker jag vi gör på ett bra sätt.

Formationen med Pelle Tarenius, Oskar Domberg och Johan Nygårdh fick en bra start på matchen och låg bakom tre av Mullsjös fyra mål i den första perioden.

— Vi gör en bra match där vi har kommit in i det mer och mer nu när vår femma har fått spela ihop oss lite. Det kändes bra idag och vi fick lite utdelning också vilket är skönt. Det är kul att kunna hjälpa laget även med poäng och inte bara hårt jobb som vi brukar i tredjefemman, säger Tarenius och kompletterar:

— Det handlar om att vi fått bättre timing tillsammans och får upp bollen offensivt ganska enkelt.

Två av målen gjordes av Tarenius själv varav det andra var riktigt snyggt.

— Det var skönt. Andra målet så är det ju Malmgren som trycker på och spelar över till mig. Jag får ett ganska öppet läge så det var bara att sätta dit den.

TV: Se målen från matchen här 

Målen var Tarenius nionde och tionde den här säsongen. En säsong där han fått blandat med speltid och de senaste matcherna tagit plats i tredjefemman.

— Det är så det fungerar i ett lag. Man får en roll och man gör det bästa av den genom att jobba därifrån. Det blir ju ett lite annat spel i tredjefemman och inte lika klara målchanser. Men det är andra grejer som är viktiga som att sprida energi till gruppen och ta jobbet. För min del fungerar det bra att ha den rollen och det blir ett plus om man gör poäng framåt.

Segern innebär att Mullsjö går förbi Linköping i tabellen upp på en tredje plats. Även om det inte är helt klart ännu så talar mycket för att Mullsjö spelar slutspel. Något laget börjat fokusera på.

— Förberedelserna är i full gång. Vi fokuserar mycket på oss själva istället för motståndarna de matcher vi har haft nu på senaste tiden och de vi har framåt. Vi ska hitta ett stäm inför slutspelet och komma så väl förberedda som möjligt.

Har ni hittat det stämmet ni söker?

— Det tycker jag absolut. Vi tar små steg hela tiden och vi har fortfarande god tid på oss att justera de frågor som uppstår. Det är skönt att vi har den här tiden framöver att pilla på detaljer in mot slutspelet.

 

TV: Highlights Höllviken-Mullsjö

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar