Jönköpings IK

Hessmer i centrum igen: ”Ger extra tändvätska inför fortsättningen”

Likt de tidigare två matcherna - Rickard Hessmer i centrum när Jönköping slog Växjö.

I de två tidigare matcherna under säsongen mellan Växjö och Jönköping har Jönköpings lagkapten Rickard Hessmer varit i centrum genom att göra 7 mål och 1 assist. I säsongens tredje match skulle Hessmer återigen hamna i centrum när han med bara fem sekunder kvar avgjorde genom att styra in 5-4 för Jönköping.

— Glimberg får bollen ute på kant och drar ett skott mot mål som jag lyckas styra in. Jag tror den tar på skaften eller något. En jäkla tillfällighet men skönt att få avgöra, säger Hessmer.

Hög klubba? 

— Jag vet inte. Jag måste kolla repriser innan jag kan säga något då jag inte hann uppfatta just då. Men tydligen inte enligt domaren.

Målet gjorde att Hessmer återigen alltså spelade en avgörande roll när Jönköping för tredje gången den här säsongen vann över Växjö.

— Jag vet inte vad det beror på att jag gör mål mot Växjö. Idag var jag på rätt plats vid rätt tillfälle och de andra matcherna har varit matchen där jag fått bra stäm helt enkelt. Jag tror inte det beror på något speciellt. Kanske att i de andra två matcherna har Växjö spelat lite högre och då har jag fått mer ytor. Men jag tror det mer är tillfällighet att det blivit så här mot just Växjö.

Efter två perioder hade Jönköping skaffat sig en ledning med 4-1.

— De hade ett gäng chanser där som de kan göra mål på men det är vi som lyckas göra målen. Det är bra att vi har 4-1 inför tredje då de går in med inställningen att de inte har så mycket att förlora och kör på. Det blir lite kaosartat matchbild i tredje och det var skönt att får avgöra efter att de hämtat ikapp.

Segern och poängen var viktiga för Jönköping som därmed täpper till hålet upp till slutspelsplatserna i den extremt jämna tabellen.

— Otroligt viktiga poäng för oss. Nu är med vi med i slutspelskampen igen. Det var varit lite upp och ner för oss på slutet men att vi är med nu igen är viktigt. Jag tror det ger extra tändvätska inför fortsättningen, säger Hessmer.

Jönköping är i och med segern två poäng efter Pixbo Wallenstam som innehar åttonde och sista slutspelsplats.

TV: Se målen från matchen här ska%cc%88rmavbild-2019-02-17-kl-20-05-05

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar