IB-Play

Avslagna tänder i otäcka smällen: ”På väg till akuttandläkaren”

Otäck smäll på Samuel Folkesson Algman som fick två tänder avslagna i matchen mot Lindås Rasta.

Det var i Växjös seger på bortaplan över Lindås Rasta som Samuel Folkesson Algman fick en otäck smäll mot huvudet. Lindåsspelaren sköt och klubban svingades upp i ansiktet på Folkesson Algman och klubban gick av. Folkesson Algman blev första liggandes och efter några minuter kunde han själv gå av planen. Smällen tog dock väldigt illa och matchen var färdigspelad.

— Båda framtänderna blev avslagna och han spräckte ögonbrynet. Han är på väg till akuttandläkaren. Men det är båda framtänderna där den ena knäcktes på mitten och den andra en tredjedel. Han spräckte även ögonbrynet, berättar Växjös tränare Niklas Nordén efter matchen.

Förutom Folkesson Algman så fick även Karl-Johan Ahlroth en uppsving i ansiktet bara minuter senare i samband med att Lindås Rasta gjorde 3-2. Ingen av situationerna resulterade i varken frislag eller utvisning för Lindåsspelaren vilket Nordén är frågande till.

— Överlag tycker jag att domarna gör en klart godkänd match. Men här är två situationer där de måste förstå att det är matchavgörande händelser. Det är 4 till 10 minuters utvisning här vilket helt hade förändrat matchbilden. Det ska inte få kosta två tänder och ett ögonbryn utan att det resulterar i något. Spelarna är helt oskyddade i den här typen av situationer nu när eftersving är tillåtet. Om det här är tillåtet att göra så är det en regel man kanske måste titta på igen. Som det är idag är det en stor risk för spelare, säger Nordén.

Karl-Johan Ahlroth som fick den andra smällen i ansikten kunde fortsätta matchen och gjorde då två mål när Växjö alltså vann med 8-5.

TV: Se målen från matchen här 

Samuel Folkesson/Algman, Växjö IBK

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar