IBF Falun

Matchavgörande av Ingesson: ”Mycket som släppte”

Seger för Mullsjö över serietvåan Falun - Joel Ingesson med matchavgörande mål.

Sju matcher kvar innan slutspelet och hemmamatch mot serietvåan Falun. Då tog Mullsjö en ordentlig skalp och vann med 7-4.

— Det var en match med mycket chanser åt båda håll och inget lag som hade mer tryck än det andra. Båda lagen vara ganska lika idag men vi kunde trycka på i tredje och gå ifrån. Idag gick vi verkligen till oss själva och klev fram när vi behövde. Vi saknade några spelare men vi som spelade klev fram idag, säger Mullsjös Joel Ingesson.

Matchavgörande målet gjordes av Ingesson vilket var hans första mål för säsongen.

— Det var väldigt skönt att göra mål, fruktansvärt gutt faktiskt. Jag har haft det lite tufft och att då kunna gå in i en sådan här match och hjälpa laget och då även göra säsongens första var väldigt skönt.

Lägligt att kliva fram idag? 

— Verkligen lägligt och skönt för mig också. Det kändes bra hela matchen både för mig och laget. Vi gör en bra match och mycket som släppte inom mig vid målet.

Ingesson värvades till Mullsjö till säsongen 2016/17 och har de senaste säsongerna haft det tufft. Sjukdomar och skador har stökat för Ingesson och förra säsongen fick han delar av halsen uppskuren när Mullsjö spelade ishockey.

— Det har la varit lite upp och ner i år. Jag har fått lite baksmällar från det som var förra året och mått sådär. Sedan har man kommit tillbaka igen och då har det varit något annat som strulat. Men nu känns det bra och jag har en bra känsla.

Segern över Falun var Mullsjös blott fjärde vinst inför hemmapubliken i Nyhemshallen.

— Det var skönt att kunna ge tillbaka till alla som var där och kollade. De är där och stöttar varje match och vi vill ge tillbaka med segrar och bra spel.

Vad kan den här segern innebära inför slutspelet? 

— Det är en styrka att ha med sig och jag tror det stärker oss väldigt mycket. Vi visar att vi kan om vi vill och vi har ett spel för att vinna de här matcherna. Det är upp till oss att komma upp i maxprestation och vi visar att när vi gör det så spelar vi tillräckligt bra för att vinna mot de här lagen, säger Ingesson.

TV: Se målen från matchen här


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar