Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Två av Malmgren: ”Vill komma åt tredjeplatsen”

Två mål av Oskar Malmgren när Mullsjö vann klart över Örebro - tar sikte på att behålla tredjeplatsen inför slutspelet.

Mullsjö följde upp segern över Falun i tisdags med att enkelt och kontrollerad vinna över nästjumbon Örebro med klara 10-4.

— Vi kontrollerar den i 40 minuter och skaffar oss en betryggande ledning. Sedan slarvar vi lite i början av tredje vilket är onödigt. De gör några mål men vi kan göra två i slutet. Det kändes kontrollerat av oss matchen igenom, säger Mullsjö Oskar Malmgren.

Efter två perioder hade Mullsjö ledning med 8-0 och matchen kändes avgjord.

— Vi kommer ut bra och på alla femmor och hittar bra kombinationer, har bra rörelse och var rejäla i allt vi gjorde. Vi hade bra lägen och kunde gjort några till.

Tre snabba mål av Örebro i inledningen av den tredje perioden tvingade Mullsjö till timeout.

— De blir lite avslaget då vi har så stor ledning och då slappnar vi av för mycket och börjar slarva. Örebro är skickliga och tar tillvara på chanserna när vi slarvar och bjuder dem på mål. Men tar tillbaka kontrollen där och höjer oss igen.

För Oskar Malmgren var det hans elfte matcher i Mullsjö efter att han blev spelklar. Mot Örebro visade han upp fint målskytte med två mål.

— Det var fint kombinationsspel där på båda målen. Jag söker upp en öppen yta som är typ samma på båda målen. Sedan var det bara att skjuta och jag fick bra träff båda gångerna. Det var ganska öppet att sikta på.

Malmgren som direkt levererat och visat sig bli en viktig del i det Mullsjö som börjat hitta rätt spelmässigt inför slutspelet.

— Jag tycker att det började bra och sedan var det lite trevande i några matcher precis som för laget. Men jag fattade att allt inte skulle gå på en räls. Men senaste matcherna har både jag och laget höjt prestationen.

Hur ser du på avslutningen av serien? 

— Nu ska vi hålla en bra prestation hela vägen ut, fortsätta förbättra spelet och ta tre poäng i matcherna. Vi vill komma åt tredjeplatsen så vi placeras oss så bra som möjligt i slutspelet.

Men fem matcher kvar har Mullsjö 10 poäng ner till Jönköping utanför slutspel. Om inte Mullsjö helt faller ihop i de sista matcher innebär det att landslagsbacken Oskar Malmgren får spela sitt första slutspel.

— Jag har ju inte spelat slutspel innan så det blir speciellt för mig. Det blir att rygga de rutinerade killarna och följa hur de gör så ska det nog gå bra, avslutar Malmgren.

TV: Se målen från matchen här 

 Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar