Foto: Per Wiklund
Lindås IBK

Lindås Rasta åker ur SSL: ”Massa olika anledningar”

Efter förlusten mot Mullsjö står det helt klart att Lindås Rasta åker ur SSL.

Nykomlingen inför säsongen Lindås Rasta har haft en tuff säsong i SSL. Det har länge sett ut som att Lindås kommer åka ur ligan även om det funnits en teoretisk chans att gå upp ovanför strecken. Inför kvällens match mot Mullsjö var förutsättningarna klara. Lindås behövde gå rent med enbart segrar i de sista fem matcherna, vinna stort och dessutom hade Helsingborg behövt förlora samtliga återstående matcher. Mot Mullsjö bjöd Lindås upp till match och hade 4-5 efter två perioder.

— Jag tycker väl att i den här matchen så är vi med i alla tre perioder. Vi släpper dem lite i första men hämtar igen det i andra. Vi gör en jättebra första halva av den andra perioden. Det är väl lite mer tur att målen kommer i slutet där, sa Tim Wiklund till SSLPlay.se efter matchen.

I den tredje perioden vid ställning 5-6 hade Wiklund själv ett ypperligt läge att kvittera och hålla liv i SSL-kontraktet.

— Självklart ska jag göra mål. Vi skämtade på bänken redan i första bytet i sista perioden att när jag ska lobba eller placera i bortre kryss så missar jag. Då sa jag att jag aldrig mer ska skjuta löst utan skjuta hårt. Ändå försöker jag placera.

Mullsjö vände och gjorde sedan två mål i öppet kasse och fastställde därmed resultat till seger med 8-5. Förlust för Lindås Rasta som oavsett resultat i onsdagens match hade varit klara för Allsvenskan då Helsingborg vann sin match i förlängning. Nykomlingen Lindås sejour i SSL blev därmed ettårig.

— Jag tror väl det är en massa olika anledningar till att vi åker ur. Ett så vill jag inte skylla på spelschemat men vi kommer in i säsongen med ett väldigt tufft spelschema med Dalen, Storvreta och Falun. Det blir tungt tidigt då när vi har mycket energi och är sammansvetsade med hög tro. Hade vi haft lite lättare motstånd hade vi kunnat ta med oss poäng och fått en positivare start på säsongen.

Den tunna truppen ser Wiklund också som en anledning till uttåget.

— Sedan har vi i grund och botten en tunn trupp med ett fåtal nyckelspelare och ledargestalter. När vi har haft skador, frånvaro och sjukfrånvaro på dessa så har det blivit för jobbigt för att vi ska klara en säsong som nykomlingen. Tredje är att vi inte kommit upp i standard i många matcher. Det är extremt tufft på den här nivån.

Nu återstår fyra matcher av säsongen innan året i SSL helt är över.

— Vi har haft inställningen de senaste matcherna att det handlar om att gnugga på och att hitta någon form av känsla och slita för laget. Det är betydligt roligare när vi är med i matcherna och krigar för vinst. Det tycker jag vi har bevisat i de senaste matcherna, säger Wiklund.

TV: Se målen från matchen här 

Lindås Rastas återstående matcher i SSL: 

2/3 14:00. Lindås Rasta-Helsingborg
6/3 19:00. Höllviken-Lindås Rasta
10/3 17:00. Jönköping-Lindås Rasta
16/3 15:00. Lindås Rasta-Kalmarsund

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar