Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Tre av Hansson – Växjö vann över Falun: ”Idag släppte det verkligen”

Hattrick av Victor Hansson när Växjö tog imponerande seger över ligatvåan Falun.

Växjö i behov av poäng för att ta sig till slutspel, förlust senast mot Storvreta och topplaget Falun som motstånd på bortaplan. Då klev Victor Hansson fram och gjorde hattrick.

— Det var mitt första och extra roligt. Det har varit många skratt och glädje kring det nu efter matchen och idag släppte det verkligen. Att göra hattrick och i sådan här viktig match är ju något man drömt lite om, säger Hansson efter matchen.

Lägligt att kliva fram just idag? 

— Väldigt lägligt. Vi sa det också att det här var ju verkligen en perfekt match att göra det i.

Det var också Hanssons femma som framförallt låg bakom 9-6 segern mot ligatvåan Falun. Victor Hansson själv satte igång målskyttet matchens första mål och gjorde tidigt i den tredje perioden viktiga 3-4. Han fullbordade senare sitt hattrick när han gjorde 6-8 i slutet av tredje. Dessutom gjorde kedjekamraten Karl-Johan Ahlroth även han hattrick och återigen, likt de senaste matcherna så var det tredjefemman i Växjö som levererade.

— Vi är trygga i det vi ska göra och vår uppgift. Vi är spelare som kan och gärna ligger lågt och går på kontringar. Det märks att vi har en väldigt bra harmoni femman och har en trygghet oss emellan. Det gör att vi också producerar i våra omställningar.

Efter två perioder var ställningen 3-3 och det blev alltså hela nio mål på avslutande 20 minuterna.

— Det var fantastiskt skönt att vinna. Det var väldigt roligt att spela idag och vi krigar på och slet verkligen för varandra idag. Tredje perioden blir ju lite, jag vet inte riktigt, hafsig kan man säga. Vi gjorde mål och gick upp med två och då gör de ett. Men vi gör det bra och jag tycker det är väldigt starkt av oss att avsluta som vi gör. Vi får ingen panik och vi visar att vi är starka och kan hålla oss till planen.

Det var dock Falun som hade mest boll och skapade mest matchen igenom. Helt enligt plan från Växjös sida.

— Så var det absolut. och det visst vi ju om innan. De vill ha mycket boll och vi fick spela efter det genom att jobba hårt i det låga och gå på snabba spelvändningar. Vi täcker skott bra och följer vår plan på ett bra sätt.

TV: Se målen från matchen här 

Segern innebär att Växjö nu har 50 poäng när det återstår tre matcher av grundserien. Avståndet ner till Kalmarsund utanför slutspel är 6 poäng.

— Det är ju klart det är viktiga poäng om vi ser till tabellen där det är oerhört jämnt. Vi har ju varit ute på en roadtrip och vill ville ha med oss minst tre poäng och det fick vi nu. Nu måst vi vinna minst en match till innan slutspelsplatsen är klar. Men visst, att ta tre poäng borta mot Falun, det är ju såklart en lättnad och fina poäng att ta med oss.

Ger det något mer att vinna över Falun så nära slutspelet? 

— Det här var en viktig seger för gruppen också. Vi visar att vi kan slå ett topplag som Falun på bortaplan och den känslan tar vi med oss framåt nu. Vi växer som grupp när vi vinner och gör bra saker på planen. Kan vi fortsätta som vi gör idag så kan vi rå på alla lag i ett slutspel, avslutar Hansson.

TV: Se målen från matchen här 

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar