Foto: Calle Ström
#ibsilly

KLART: Växjö värvar från RIG Umeå

Växjö har gjort klart med första nyförvärvet till nästa säsong.

Växjö Vipers har gjort klart med sitt första nyförvärv till kommande säsong. Det är 18-åriga Simon Westgärds som till sommaren tar studenten från Riksinnebandygymnasiet i Umeå som nästa säsong ansluter till Växjö.

— Simon Westgärds är ju en sådan spelare som vi tycker om att ha i våran trupp. Han är lite allround men kommer eventuellt att testas ganska hårt framöver som högerforward. Han har en jädra kondition vilket vi gillar. Vi gillar krutpaket, säger sportchef Klas Skoglund Wikeling.

Westgärds med Nykvarn som moderklubb har den här säsongen gjort 8 mål och 7 assist för RIG Umeå i Allsvenskan Norra.

— Simon är också en väldigt bra kille som är lätt att ha att göra med. Vi tror han kommer passa som handen i handsken här nere. Det kan ta tid att anpassa sig och acklimatiseras men det brukar vara lite enklare med RIGare eftersom de varit iväg i tre år. Det brukar falla väl ut och vi tror mycket på Simon.

Ni fortsätter att värva ungt och utveckla? 

— Det har ju blivit lite vår nisch i det hela. Vi har ju byggt organisationen så och om ett par år kommer det även komma mycket underifrån. Vi gillar att vara med och utveckla yngre spelare och bygga dem som spelare. Sedan kan det bli att vi värvar någon mer färdig spelare också men det får vi se framöver.

Tidigare i veckan stod det klart att Växjös tränare Niklas Nordén lämnar:

LÄS MER: Efter sex säsonger – Nordén lämnar Växjö

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar