IK Sirius IBK

Sirius tog chansen – klara för slutspel efter överkörning

Sirius fullständigt överlägsna - körde över Växjö och tog sig till slutspel.

Sirius behövde vinna över Växjö för att vara helt säkra på att behålla sin slutspelsplats. Då klev hemmalaget ut och fullständigt körde över Växjö. Efter fem minuter hade hade Sirius gått ifrån till ledning med 4-0 och efter den första perioden var ställningen hela 6-0. Sirius med allt att spela om var klart mer motiverade än ett Växjö som var både omotiverade och dåliga.

— Det här utspelar sig ganska bra för våran del. Första tio är fantastiskt bra. Vi spelar runt bollen och kommer genom deras försvar flera gånger om, kommenterar Sirius lagkapten Johan Eriksson till Eurosport efter den första perioden.

Växjö pratade inför matchen om att få med sig en känsla till slutspelet som börjar nästa vecka. En känsla som inte var den som laget önskade efter första 20.

— Det är ingen känsla alls. Det är helt tomt. Jag har vet inte hur många gånger ordet pinsamt användes i omklädningsrummet. Det här är så långt ifrån okej och det är bara att be om ursäkt. Det är riktigt uselt och vi får börja om här någonstans och måste tända till, sa Växjös tränare Niklas Nordén efter den första perioden.

Växjö kom ut något bättre i den andra perioden och visade upp något mer inställning och vilja. Sirius fortsatte dock att göra mål och efter två perioden hade Sirius gått ifrån till hela 10-1 och slutspelsplatsen var säker.

— Jo det här blir slutspel, jag vågar sticka ut hakan, kommenterade Jakob Drews efter två perioder.

Sirius tränare David Ahlmark var såklart nöjd efter två perioder.

— Jag tycker vi har gjort det vi pratade om inför matchen. Vi vågade spela innebandy därute och Växjö är inte jätteheta. Det är kul. Jag tycker det varit så här i flera matcher den här säsongen när inte motståndarna riktigt varit på plats. Då gör vi väldigt mycket mål, men det är klart jag hade räknat med lite tuffare match, sa Sirius tränare David Ahlmark inför tredje.

Tredje perioden spelades till stor del av och Sirius klara för slutspel efter slutresultat 11-2 mot Växjö.

— Det är jättekul såklart. Det är andra gången för oss i Sirius, säger Johan Eriksson efter matchen.

Förmodligen blir det Storvreta som väntar i kvartsfinalen.

— Såklart jättekul. Det kommer vara fullsatt varje match, säger Eriksson.

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar