Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Missat hela säsongen med skada – nu skriver backen nytt med AIK

Linus Hellqvist skriver nytt kontrakt med AIK.

AIK som till helgen inleder sitt SSL-kval mot Team Thorengruppen har förlängt med backen Linus Hellqvist.

— En enorm förstärkning till kommande säsong. Linus kommer vara en viktig del i vårt fortsatta bygge av ett starkt AIK och här passar Linus perfekt in, säger huvudtränare Nicklas Hedstål till AIK:s hemsida. 

Hellqvist med U19-landslagsmeriter spelade förra säsongen med AIK i SSL där den då 18-årige Hellqvist direkt tog för sig i sin debutsäsong. Årets säsong började dock tungt för Hellqvist som skadade sig i premiären mot Gävle och har sedan dess fått ägna sig åt rehabträning för att vara åter i spel till nästa säsong.

— Linus är en offensiv back med stora styrkor i sitt skott och passningsspel. Han har en stark personlighet och ett starkt driv att utvecklas. Det är en spelare som ställer höga krav på sig själv, sin omgivning och tillsammans med sin fysiska förmåga är han sammantaget en spelare som vi söker och vill ha i laget, säger Hedstål.

Hellqvist bjöd dessutom på en riktigt spektakulär fint förra säsongen i SSL när han snurrade bort Tobias Gustafsson.

TV: Se när Hellqvist fintar upp Gustafsson fullständigt 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar