Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Rond 1 avgjord – som förväntat heta känslor: ”Jag gillar det”

Första ronden avgjorde i kvartsfinalen mellan Mullsjö och Växjö.

Dramaturgin i kvartsfinalserien mellan Mullsjö och Växjö påminner på många sätt om en boxningsmatch. Historiken av tuffa, griniga och jämna matcher finns där med inslag av anmälningar, avstängningar och bra tryck på läktarna. Det är två lag som i sina bästa dagar visar upp fin offensiv och samtidigt inte backar undan i det defensiva jobbet. Under torsdagskvällen avgjordes rond 1 och det föll till favör för hemmalaget Mullsjö, även om det blev med uddamålet.

— Det här var en kul match. Det känns som vi hade några dippar i matchen och jag tycker vi gör det onödigt jämnt på slutet istället för att stänga eller gå ifrån. Det kändes, även om det låter konstigt, som att vi kontrollerade matchen, säger Mullsjös Anton Vestlund.

Mullsjö som rivstartade matchen med ett ordentligt tryck fick först utdelning i den andra perioden när 1-1 blev till 4-1.

— Vi får utdelningen i andra när vi inte är lika bra egentligen. Sedan blir det ställningskrig i sista men sett till hela matchen så tycker jag att vi vinner rättvist idag.

3-1 målet gjordes av Vestlund som var den spelare som gjorde flesta mål för Mullsjö i ligaspelet.

— Det var skönt ändå att göra ett direkt. Det spelar ju ingen roll vem som gör målen men att trycka dit en efter att ha missat en del är alltid bra. Då slipper jag gå och grubbla över det.

Växjö närmade sig och slutresultatet blev 4-3 i den första ronden i en match som precis som förväntat blev grinig, tuff och innehåll flera dueller och gurgel både när matchen var igång och när det var avblåst.

— Det brukar ju alltid vara grinigt mot Växjö och det är roligt. Jag gillar det. Det gäller bara att man inte tappar fokus i det så att det går ut över spelet. Men vi höll ihop det bra.

Något av lagen som tjänar på att det är grinigt?

— Nej jag tror det är lika för båda där.

TV: Se en situation där Sankell utvisas fem minuter och Vestlund två 

På lördag väntar rond 2 i Fortnox Arena i Växjö och enligt Vestlund så lär ”boxningsmatchen” fortsätta likt den första.

— Det blir aldrig några lätta matcher mot Växjö och de kommer säkerligen komma ut och vilja visa direkt att de ska vinna och kanske spela mer offensiv. Men vi ska ta hem det är, så är det bara. Vi är beredda på allt så det är bara att köra, avslutar Vestlund.

TV: Se målen från matchen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar