Övrigt

Sankell anmäld och avstängd under utredning

Växjös Jesper Sankell anmäld till Juridiska Nämnden efter första kvartsfinalen mellan Mullsjö och Växjö.

Det blev direkt heta känslor i kvartsfinalserien mellan Mullsjö och Växjö. Redan efter nio minuter kom de första utvisningar när Mullsjö Anton Vestlund utvisades två minuter och Växjös Jesper Sankell fick fem minuters utvisning. Efter matchen har Jesper Sankell rapporterats in till videogranskningsgruppen som i sin tur har valt att anmäla Sankell till Juridiska Nämnden (JN). JN har i sin tur valt att stänga av Sankell under utredning:

Jesper Sankell, Växjö IBK, har anmälts till bestraffning för en incident i den första SM-kvartsfinalen mot Mullsjö AIS 21 mars 2019. Juridiska nämnden har under fredagen beslutat att Sankell är avstängd under utredning”

Situationen går att se i spelaren ovan och Växjö Jesper Sankell har 24 timmar på sig att uttala sig om situationen. I SSLPlay.ses sändning kommenterade Sankell att det inte skulle handla om en armbåge.

— Jag kommer väl in extremt otajmat och det känner jag själv. Jag ser att han svingar efter bollen och jag vill ta det slaget. Jag träffar med mina händer lite högt upp. Det var klumpigt och otajmat och inte riktigt så jag ville ha det, kommenterade Sankell i första periodpausen.

Situationen är alltså anmäld och Sankell är avstängd utredning tills dess att Juridiska Nämnden kommit fram till ett beslut.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar