Övrigt

Beslut från Juridiska nämnden – Sankell stängs av ytterligare

Juridiska Nämnden har tagit beslut gällande avstängning för Växjös Jesper Sankell.

Det var i den första kvartsfinalen mellan Mullsjö och Växjö som Växjös Jesper Sankell visades ut fem minuter efter en situation med Mullsjös Anton Vestlund. Situationen fick ett efterspel så Sankell rapporterades in till Videogranskningsgruppen som i sin tur valde att anmäla till Juridiska Nämnden. En anmälan som även ledde till att Sankell var avstängd under utredning och därmed missade match 2 i kvartsfinalserien. Nu har Juridiska Nämnden kommit fram till ett beslut i ärendet vilket innebär att Sankell stängs av även i dagens kvartsfinal 3.

Juridiska nämnden skriver bland annat i beslutet:

”JN anser att Sankell handlar medvetet och tillfogar motspelaren en smärta som i vart fall inte är alldeles obetydlig i varaktighet och intensitet. JN anser dock att kraften i våldet inte är av sådan art att någon kännbar avstängning är motiverad.

Gällande straffvärdet finner JN efter en samlad bedömning att Jesper Sankells förseelse ska motsvara bestraffning i form av avstängning motsvarande två (2) matcher beräknat på det lag han deltog i vid anmälningstillfället.

JN noterar att Jesper Sankell genom beslut JN D18/19-20a varit avstängd under utredning sedan den 22 mars 2019. Under denna period har Sankell avtjänat avstängning från all innebandy motsvarande en (1) match och sutten tid ska inräknas i slutlig avstängningsperiod.

JN beslutar att stänga av Jesper Sankell fr.o.m. den 22 mars 2019 t.o.m. den 25 mars 2019. Avstängningen avser all innebandy och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

Sankell får därmed inte spela kvällens match men är tillbaka i spel igen när lagen möts i kvartsfinal fyra på torsdag.

I beslutet går att läsa Jesper Sankells eget yttrande av situationen vilket i huvudet är följande:

”Situationen uppstår genom att det kommer en luftboll som Sankell löper mot. Sankell har blicken fäst mot bollen och märker sent att en spelare gör sig redo för att svinga. När bollen är mitt i luften blåser domaren frislag men då har Sankell redan hög hastighet mot bollen. Sankell upplever att spelaren måttar sin sving efter domarens signal. Därför höjer Sankell sin arm högt för att skydda sig själv. Motspelaren sving träffar på Sankells knä, som nyligen återhämtat sig från skada. På grund av dem höga hastigheten har Sankell svårt att stanna upp all rörelse samtidigt som han vill trycka tillbaka motspelaren genom att knuffa bort honom. Sankells underarm hamnar olyckligtvis för högt och istället för att knuffa på axeln så träffar underarmen först axeln och därefter motspelarens halsparti. Det är dock inte fråga om någon armbågsträff. Sankell anför vidare att motspelaren förstärker situationen genom att kasta sig. Till stöd för sin talen har Sankell åberopat videosekvenser som visar tidigare skeenden under matchen där motspelaren ifråga försökt provocera Sankell och hans lagkamrater genom att knätackla, sätta whiplashtacklingar och ge motlägg”

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar