SSL-Herr

Boström om omdiskuterade målet: ”Förstår att folk blir upprörda”

Domaren Glenn Boström berättar om sin syn på 4-1 som ledde till stor diskussion i Nyhemshallen.

Det blev diskussion när Mullsjö gjorde 4-1 i kvartsfinal 3 mot Växjö. Växjö hävdade att bollen aldrig var inne och av TV-bilderna från matchen är det en väldigt svårbedömd situation och beslut att ta för domaren Glenn Boström. Växjös tränare Niklas Nordén var övertygad.

— Jag tror att alla i hela hallen såg att den var inne, kommenterade Växjös Niklas Nordén till Eurosport inför den tredje perioden.

Efter matchen kom Glenn Boström till Eurosports intervjuposition där han förklarade hur han såg på situationen.

— Ja vad ska jag säga. Jag tycker att jag har en ganska bra placering och jag ser att bollen tar på ryggen på Kastengren. Jag väntar och väntar och när jag bedömer att bollen är över linjen så blåser jag mål. Jag ska vara ärlig och säga att han har handen över bollen och linjen och om det saknas en millimeter eller två. Det är jättesvårt att säga. Men jag måste ta beslutet där och då och det går ju fruktansvärt fort därute, det ska man ha klart för sig, förklarade Glenn Boström.

Direkt efter att han dömt blev det protester från Växjö. Dessutom gick det samtidigt repriser från situationen på de stora bildskärmarna i Nyhemshallen.

— Någonstans så behöver man hitta ett lugn. Sedan är vi faktiskt två därute och jag måste någonstans göra klart med min kollega om han har en annan uppfattning än mig. Sedan är det svårt för mig att ändra min uppfattning. Det spelare ingen roll att man kan titta upp på skärmen och att de säger att vi kan titta där. Vi har inte den möjligheten. Vi önskar att vi hade den möjligheten och man kan inte vara annat än avundsjuk på de domarna som har möjlighet att göra telefontecknet och låta någon annan ta beslutet. Om det här visar sig att det är fel så får jag sträcka upp handen och erkänna.

Efter matchen hade Boström tittat igenom situationen och kommenterade då så här:

— Jag kan fortfarande inte göra bedömningen om hela bollen var över. Jag förstår att folk blir upprörda. Det talar inte för mig men utan att vara envis så tycker jag inte bilderna heller talar emot mig, sa Boström.

Mullsjö vann senare matchen med 7-5.

TV: Se höjdpunkterna från matchen här 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar