Övrigt

JUST NU: Sankells avstängning överklagas

Avstängningen på Jesper Sankell överklagas till Riksidrottsnämnden.

Under måndagen meddelande Juridiska Nämnden att Växjös Jesper Sankell som varit avstängd under utredning stängs av ytterligare en match och missar därmed kvällens kvartsfinal i Mullsjö. Totalt blev avstängningen två matcher.

Juridiska nämnden skriver bland annat i beslutet:

”JN anser att Sankell handlar medvetet och tillfogar motspelaren en smärta som i vart fall inte är alldeles obetydlig i varaktighet och intensitet. JN anser dock att kraften i våldet inte är av sådan art att någon kännbar avstängning är motiverad.

Gällande straffvärdet finner JN efter en samlad bedömning att Jesper Sankells förseelse ska motsvara bestraffning i form av avstängning motsvarande två (2) matcher beräknat på det lag han deltog i vid anmälningstillfället.

Möjligheten finns att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden som kan pröva ärendet. En överklagan som Växjö och Jesper Sankell valt att göra. Besked väntas ges under eftermiddagen.

I beslutet från Juridiska Nämnden går att läsa Jesper Sankells eget yttrande av situationen vilket i huvudet är följande:

”Situationen uppstår genom att det kommer en luftboll som Sankell löper mot. Sankell har blicken fäst mot bollen och märker sent att en spelare gör sig redo för att svinga. När bollen är mitt i luften blåser domaren frislag men då har Sankell redan hög hastighet mot bollen. Sankell upplever att spelaren måttar sin sving efter domarens signal. Därför höjer Sankell sin arm högt för att skydda sig själv. Motspelaren sving träffar på Sankells knä, som nyligen återhämtat sig från skada. På grund av dem höga hastigheten har Sankell svårt att stanna upp all rörelse samtidigt som han vill trycka tillbaka motspelaren genom att knuffa bort honom.

Sankells underarm hamnar olyckligtvis för högt och istället för att knuffa på axeln så träffar underarmen först axeln och därefter motspelarens halsparti. Det är dock inte fråga om någon armbågsträff. Sankell anför vidare att motspelaren förstärker situationen genom att kasta sig. Till stöd för sin talen har Sankell åberopat videosekvenser som visar tidigare skeenden under matchen där motspelaren ifråga försökt provocera Sankell och hans lagkamrater genom att knätackla, sätta whiplashtacklingar och ge motlägg”

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar