Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Bytte klubba & gjorde två mål – hyllar publiken: ”Vi blir starkare”

Kasper Hedlund hookade om och gjorde två mål - hyllar publiken i Nyhemshallen efter matchen.

Kvartsfinalserien Mullsjö mot Växjö fortsätter att ge idel segrar inför hemmapubliken. Under lördagseftermiddagen var det högt tryck i Nyhemshallen när Mullsjö vann inför 1 311 åskådare. Klacken höll igång och övriga läktaren hakade på och den aktiva och livliga publiken som kanske saknats under seriespelet har verkligen växlat upp i slutspelet.

— Vi pratade om det i omklädningsrummet och trycket som var. Isaac Rosén som spelat i andra klubbar sa det bra. Det som är här finns inte överallt. Vi har en fantastisk publik som är väldigt engagerade. Det märks här i slutspelet och idag och det är inte bara klacken utan alla lever sig med som riktiga supportar, säger Mullsjös lagkapten Kasper Hedlund.

Påverkas ni av det på planen? 

— Det märker vi verkligen av. Vi blir starkare av publiken och det är verkligen till vår fördel. Se bara till en tredje period som idag. Där finns en risk att vi skulle bli lite försiktiga och inte gå lika mycket framåt. Med den här publiken och trycket som blir när de lever sig in i det vågar vi gå framåt och avgöra detta.

Innan dess hade båda lagen gjort fem mål var i en match som fick en explosionsartad start. Efter 90 sekunder hade det redan gjorts tre mål och tempot var högt. Efter att Växjö gått ifrån till 4-2 plockade lagkapten Hedlund fram siktet när han först lossade slagskottet i krysset för att dryga minuten senare med ett dragskott sätta 4-4 i samma målmaska.

— Det var skönt att sätta dit den. Jag bytte klubba när jag kom till hallen idag och hookade upp. Det har missats några lägen i de andra matcherna så det var skönt för självförtroendet att få göra mål idag.

I den tredje, hjälpta av publiken gick Mullsjö ifrån och vann med 8-6.

— Vissa matcher har ju varit spelmässigt jämna och det är klart det är små marginaler. Idag tycker jag att de gör några mål som hoppar och studsar samtidigt som vi har flera bra lägen till som jag tycker vi ska sätta. Det kändes rättvist idag.

En seger som innebär att Mullsjö nu har 3-2 i matcher och matchboll. Nästa match spelas på tisdag i Växjö och hittills har det i alltså bara varit segrar för hemmalaget.

— De två matcher där nere har varit två väldigt olika matcher. Den första var vi helt överkörda men i den andra matchen blev det så stort eftersom vi var ineffektiva. Det handlar om att vi måste upp i prestation där nere och göra en bättra match. Vi kan inte förvänta oss att vi får så mycket gratis som vi får här hemma då det är bra mycket svårare att vinna i Växjö. Det kommer krävas den bästa matchen i den här matchserien, avslutar Hedlund.

Rikard Eriksson en av målskyttarna för Mullsjö. Foto: Per Wiklund


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar