IB-Play

TV: Rött kort för Johan Roos – se situationen här

Rött kort och matchstraff 3 för Johan Roos efter den här tacklingen på Kim Ganevik i den andra perioden.

Det var i den andra perioden i kvartsfinal 6 mellan Växjö och Mullsjö som Växjös Johan Roos fick rött kort och matchstraff 3 efter en tackling på Mullsjös Kim Ganevik. Tacklingen tog illa på Ganeviks huvud som blev liggande med smärtor. Han kunde spela vidare matchen och kommenterade situationen i paus till Kanal 9.

— Helt ärligt vet jag inte vad som händer. Det gick väldigt fort. Rätt som det var så låg jag där nere, sa Ganevik.

Efter att först ha vilat var Ganevik tillbaka i spel när Växjös utvisning var slut. Smällen tog dock mot huvudet och det var under diskussion om han skulle fortsätta spela.

— Han (Mullsjös sjukvårdare) frågade om jag visste vart jag var och om jag kände om det snurrade eller så. Men det är jag ärlig med och det känns ganska lugnt nu, sa Ganevik i paus.

Matchstraff 3 som Johan Roos tilldelades innebär att han anmäls till Juridiska Nämnden som ska granska situationen för eventuellt längre avstängning. Klart är att han är avstängd i kvartsfinal 7 på torsdag.

Växjö vann matchen efter straffar.

TV: Se höjdpunkterna från matchen här 

*ibnytt.se har sökt Johan Roos för en kommentar


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar