Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Mullsjö till semifinal – Ganevik kung av match 7

Mullsjö till semifinal - fyra mål av Kim Ganevik i match 7.

3-3 i matcher och avgörande match sju i kvartsfinalen mellan Mullsjö och Växjö. Då blev det inte det kaoset som det var i senaste matchen utan istället ett mer strukturerat spel där hemmalaget Mullsjö öppnade bäst och tog ledningen med genom Pelle Tarenius.

— Jag tycker att vi kommer ut starkt. De kommer också ut starkare än vad de gjorde senast men vi fortsätter köra högt på dem och ger dem ingen onödig tid. Då får vi utdelning, kommenterade Pelle Tarenius till Kanal 9 efter den första perioden.

Det märktes att allt stod på spel på planen med ett mer uppställt och spel.

— Jag tycker ändå vi försöker kasta in bollar på kassen och skapa situationer. Sedan är det match sju och allt avgörs här så det kanske blir lite mer strukturerat undermedvetet.

Växjö lyckades aldrig komma närmare än ett tidigt 3-2 mål i början av den tredje perioden. Istället skulle Mullsjö gå ifrån och Kim Ganevik bli kvällens spelare. Först gjorde han viktigt 3-1 i slutet av den andra perioden. Det målet följde han upp med att ta död på allt hopp i slutet av matchen när han gjorde 6-3 med drygt tre minuter kvar. Efter det blev det ytterligare två mål av Ganevik.

— Ja vad ska man säga. Det känns som det är publiken som gör målen. Efter bortamatchen senaste så var det bara att knyta näven och komma tillbaka till borgen. Här vinner vi, sa Ganevik efter matchen.

7-3 målet firade han genom att springa ut och krama tränare Andreas Elf som slutar som tränare i Mullsjö efter säsongen.

— Han betyder allt för mig. Jag har suttit i omklädningsrummet som 17-åring när han berättar för laget att han måste avsluta sin karriär på grund av skada. Jag grät som ett barn, men vad fan gör det idag.

Foto: Per Wiklund

Nu väntar Falun i semifinal.

— Vi är ostoppbara. Vi kommer gå in i den serien och röja och spela som vi gör nu så får vi se hur långt det bär oss.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Här firar Mullsjö med klacken

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar