Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Guntsch tar över Växjö efter Nordén: ”Vi ska fortsätta ligga i framkant”

Tidigare assisterande tränaren tar över efter Niklas Nordén.

Igår åkte Växjö ur kvartsfinalserien i match sju mot Mullsjö. En match som därmed även var Niklas Nordéns sista match som tränare för klubben han varit huvudtränare för sedan de gick upp i Svenska Superligan för sex år sedan. Ett känslosamt avslut där Växjös Jesper Sankell satte ord på Nordéns betydelse.

– Jag hade aldrig varit i närheten av det jag är i dag om det inte vore för Niklas. Det är tungt att förlora i dag men det är tyngre att det är sista matchen med honom som tränare. Hela min familj älskar honom, han har ställt upp för mig i alla lägen både på och utanför planen och blivit som en bästa vän. Niklas räddade min karriär efter min andra korsbandsskada och jag är så besviken på mig själv att jag inte fått ut mer av mig själv, sa Sankell till Smålandsposten. 

Dagen efter uttåget presenterade Växjö Niklas Nordéns ersättare som huvudtränare. Den är den tidigare assisterande tränaren Christian Guntsch som kommer tillbaka till laget.

— Det är en kul utmaning. På något sätt är det som att cirkeln sluts nu då jag varit spelare i Vipers och assisterande tränare och nu tar klivet in som huvudtränare. Det är något jag alltid velat. Jag vill såklart göra ett så bra jobb som möjligt för min moderförening och jobbet har redan rivstartat, säger Guntsch till Växjös hemsida. 

Guntsch är en välkänd för laget och publiken i Växjö. Han var assisterande tränare till Niklas Nordén under två säsonger (2016–2018) och har den gångna säsongen varit tränare i föreningens juniorlag. Nu väntar SSL igen och rollen som huvudtränare.

— Vipers har varit en frisk fläkt i SSL sedan man kom dit. Vi har stått för en positiv och stundtals fysisk innebandy och det ska vi fortsätta med. Tanken är en fantasifull och snabb innebandy. Vi ska jobba med att fortsätta att vara elit på alla plan. Vi kommer att använda fler aktörer runt omkring oss för att bli bättre som en helhet och för att spetsa laget som tex när det gäller kost, fys, idrottspsykologi.

Den här säsongen blev det uttåg i match 7 mot Mullsjö i kvartsfinalen. Med Guntsch som huvudtränare ska Växjö fortsätta utvecklas för att komma tillbaka till en SM-final.

— Vi ska fortsätta ligga i framkant och testa nya saker, något som vi stått för genom åren. Nu är det till att se över truppen och hitta de spelare som vill något med sin idrott. Vi vill fortsätta värva nya unga killar som kan utvecklas hos oss vilket vi varit bra på. Som vanligt är det också några spelare som lämnar oss.

Växjö har sedan tidigare gjort klart med backen Simon Westgärds från RIG Umeå.

KLART: Växjö värvar från RIG Umeå

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar