Mullsjö AIS

JUST NU: Därför spelar Rosén – avstängningen överklagad

Isaac Roséns avstängning överklagad - spelar kvällens match mot Falun.

Kvartsfinal 6 mellan Växjö och Mullsjö fick efterspel med hela fem rapporteringar in till Videogranskningsgruppen (VG). En av situationerna som rapporterades valde VG att anmäla till Juridiska Nämnden. Det är Mullsjös Isaac Rosén som anmäls till Juridiska nämnden för att ”påtagligt förstärkt situationen i ett försök att vilseleda domarna och därmed ådra motståndarlag en utvisning”. Situationen uppstod i den första perioden när Rosén skulle springa tillbaka till egen planhalva och då springer in i Växjös Ludwig Persson och faller till marken. En situation som JN bedömer som en förstärkning och Rosén stängs av in en (1) match och skulle missa första semifinalen mot Falun på tisdag. Nu har ärendet överklagats Riksidrottsnämnden (RIN) som har beviljat inhibition enligt yrkandet i ärendet kring Isaac Rosén till slutligt avgörande har skett. Det innebär att Rosén får spel tills dess att RIN tagit beslut i frågan. 

I beslutet från Juridiska Nämnden gick att läsa:

”VG anser att Rosén gör detta av egen vinning då han väljer den valda löpvägen, att han väljer att kasta sig på det aktuella sättet som syns samt att detta sker utanför spelet får anses som ett försök att vilseleda domarna som vad som egentligen har hänt och på så sätt skapa fördel till sitt eget lag genom att få Persson utvisad. 

Isaac Rosén har genom sitt agerande påtagligt förstärkt situationen i ett försök att vilseleda domarna och därmed ådra motståndarlaget en utvisning.”

Som skäl för avstängning skrev JN:

 ”JN finner det utrett att filmsekvensen påvisar hur Isaac Rosén förstärkt effekten av Växjöspelarens kontakt. Nämnden anser därför, särskilt mot bakgrund av att Rosén ej har avhörts i ärendet, att Isaac Rosén har gjort sig skyldig till osportsligt uppträdande på så vis som anmälaren gör gällande.

JN anser att en påföljd i form av avstängning ska stanna vid en (1) match, beräknat på det lag som den anmälde deltog i vid anmälningstillfället” 

Avstängningen har alltså hävts i väntan på beslut och Rosén är tillgänglig.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar