Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Back lämnar Växjö – vänder tillbaka till gamla laget

Ted Nivestam lämnar Växjö - klar för gamla laget Höllviken.

Till säsongen 2017/18 lämnade Ted Nivestam Höllviken för studier i Växjö spel i Växjö Vipers. Väl där har han fortsatt utvecklats och haft en betydande roll i det Växjö som åkte ur i kvartsfinal. Nu vänder Nivestam tillbaka till Höllviken.

— Sen jag flyttade till Växjö för studier så har väl planen alltid varit att flytta hem till Malmö igen när studierna var avslutade. När så blev fallet var valet att spela med Höllviken givet, säger Nivestam till Höllvikens hemsida.

Han gör det med ny erfarenhet och med två slutspel i ryggen. Ett slutspel som Höllviken nu vill ta nästa steg för att nå.

— I med att det oftast är väldigt jämnt runt slutspelsstrecket handlar det mycket om att varje poäng är viktiga samt att det är en klar fördel om man lyckas ta poäng i ”rätt” matcher. Sen är det är väl lättare sagt än gjort men det handlar framförallt om att höja lägstanivån och prestera jämnare under hela säsongen. Kan man lyckas plocka poäng trots en sämre prestation så kan det vara guld värt i slutändan. Säsongen kommer att gå upp och ner som det gör för alla lag, det gäller att se till att dipparna inte blir allt för djupa och långvariga. Självklart handlar det också mycket om att försöka hålla truppen fräsch och skadefri under säsongen.

Ett välkommet nyförvärv till Höllviken som nu får tillbaka en bärande spelare till laget.

 Att få hem Ted igen känns väldigt roligt och spännande. Hans två år i Växjö har verkligen utvecklat honom som spelare. Han har varit bofast i deras förstafemma och är även användbar i PP och BP. Vi får in väldigt bra kvalitéer med Ted och han kan även spela på många olika positioner, vilket är väldigt bra för oss. Ted kommer tillbaka som en av våra ledare på banan och det är jag ganska säker på att han kommer leva upp till utan några problem. Tröja nummer 87 har fått vila ett par säsongen, men nu är den tillbaka igen, säger sportchef Viktor Ottosson.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar