Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Från iskall till hattrickskytt: ”Det behövde jag”

Efter tuffa säsongen - nytändning i slutspelet och hattrick i semifinal 4 av Alexander Hallén.

Faluns Alexander Hallén har haft en tung säsong. Förra säsongen gjorde han 28 mål och 21 och blev uttagen i landslaget. Den här säsongen har det gått tyngre och i ligaspelet blev det 8 mål och 6 assist. I semifinal 4 klev han fram med ett hattrick när Falun van med 8-4.

— Det känns riktigt bra att få göra lite mål. Det har ju varit lite tufft den här säsongen så det var skönt att det lossnade lite, säger Alexander Hallén.

Målen var dessutom med en målvakt i vägen. Hans två tidigare i slutspelet har nämligen varit i öppen kasse.

— Haha, ja det var skönt att få göra mål med en målvakt emellan också. Det behövde jag.

Hur tufft har det varit? 

— Det har varit en annorlunda säsong för mig. Konkurrensen har varit hård och man har fått sitta på sidan några matcher. Det har blivit så när vi fått in många bra spelare och jag har fått jobba hårt med att försöka prestera på träningarna.

Det märks tydligt på Hallén att målen var viktiga. I intervjun med SSLPlay efter matchen lyfte han fram att han hade en vilja att ”ta tag i säsongen” och inte ”kasta bort den”. Övergången från ligaspel till slutspel tog han tillvara på för en nytändning.

— Det blev en bra skifte och slutspel är en annan sak. Jag kände att jag tog tillfället för en nytändning till slutspelet. Jag pratade lite med Brolle (tränare Thomas Brottman) och vi snackade om det och jag fick förtroende i slutspelet. Jag har ju spelet några nu och vet vad som gäller. Själv kände jag att jag ville ta tag i det och verkligen bidra till laget för att vi ska gå till final och vinna guldet.

Efter tre hemmavinster i semifinalenserien bröt Falun trenden och även Mullsjö hemmasvit i Nyhemshallen.

— Skillnaden idag mot första matchen här är att vi vet lite mer. De kom ut hårt då med hög press och nu har vi en tydligare plan för hur vi ska lösa den pressen. Sen tycker jag att vi idag krigar mer för varandra och då vinner vi.

Märktes det så tydligt att ni krigar mer idag? 

— Ja speciellt jämfört med förra bortamatchen. Då var vi inte med alls och vi sprang och gömde oss lite. Det är stor skillnad idag där alla vill ha boll och vara med i spelet. Då spelar vi bättre och då kommer målen.

En annan nyckelfaktor är att Falun nu börjar få kontroll på Mullsjös aggressiva och höga försvarsspel.

— Vi har en snackat en del om det och då framförallt att komma ner i banan tydligare och visa oss. Det har blivit lite att att vi lämnat spelaren längst bak själv och då får vi det svårt mot två forwards. Genom att komma ner blir vi bättre och kan spela oss förbi.

Vad ser du som stora skillnaden mellan er och Mullsjö nu efter fyra matcher? 

— Jämfört med senaste matchen så är det framförallt pressen om vi löser riktigt bra och att vi gått in som lag och krigat för att vi ska ta oss till final. Det är inga stora grejer i övrigt utan det som kommer göra att vi vinner. Nu ska vi hem till vår fantastiska hemmapublik för en sjukt viktigt match och vinna den, avslutar Hallén.

TV: Se målen från matchen här 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar