Mullsjö AIS

Vestlund stängs av: ”Medvetet tacklar motspelaren bakifrån”

Mullsjös Anton Vestlund stängs av efter tacklingen på Faluns Alexander Hallén.

Falun vann tisdagens semifinal i Nyhemshallen med 8-4 och skaffade sig matchboll i semifinalserien mot Mullsjö. Ett Mullsjö som efter matchen har fått forwarden Anton Vestlund anmäld till Juridiska nämnden (JN). Det var i slutminuterna och i samband med att Falun gjorde sista målet fram till 8-4 som Mullsjös Anton Vestlund sprang hemåt och hamnade i situation med Faluns Alexander Hallén. Vestlund som det går att se av TV-bilderna kolliderar och tacklar Hallén från bakifrån och Hallén åker i marken. I matchen tilldömdes Vestlund inget straff för förseelsen som i efterhand har rapporterats in till Videogranskningsgruppen som i sin tur har valt att anmäla Vestlund till Juridiska nämnden som nu har kommit fram till ett beslut.

JN beslutar om att stänga av Vestlund i 2 matcher vilket gör att han inte får spela kvällens semifinal 5 och inte heller lördagens eventuella semifinal 6.

Juridiska nämnden skriver bland annat i beslutet:
”JN anser att det är styrkt att Anton Vestlund medvetet tacklar motspelaren bakifrån och i ryggen på så vis som anmälaren har gjort gällande.

Agerandet respektlöst och innebär en uppenbar risk för skada då tacklingen sker bakifrån, i hög fart samt i ett läge då motspelaren är oförberedd.

Gällande straffvärdet finner JN efter en samlad bedömning att Anton Vestlunds förseelse ska motsvara bestraffning i form av avstängning motsvarande två (2) matcher beräknat på det lag och den serie som han deltog i vid anmälningstillfället.

Inför beslutet har Vestlund genom sportgruppens Daniel Unoson uttalat sig och där framgår bland annat:

”Av videomaterialet som framlagts ser det ute att vara en våldsam kollision. Dock spelar Hallén vidare i matchen i direkt anslutning till kollisionen vilket inte hade varit fallet om våld mot huvud eller med avsikt att skada hade förekommit. 

Till detta yttrande bifogads videomaterialet i slowmotion där det tydligt framgår att kollisionen som uppstår sker sida-mot-sida, inga armar/armbågar/andra intentioner att skada föreligger vilket är svårt att avgöra av videomaterialet i normal hastighet. Med denna bevisning bör Antons eventuella avsikt att skada sin motspelare vara avskriven och det som återstår i situationen är en tuff tackling vilket det fanns många av i den aktuella matcher” 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar