Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Avslöjar: Jönköping nära ny tränare

Enligt uppgifter är Jönköping nära att göra klart med både en ny huvudtränare och en assisterande tränare.

I början av april meddelade Jönköping att huvudtränaren Jakob Olofsson Adelin skulle få en ny roll kring herrlaget vilket innebar att han skulle lämna rollen som huvudtränaren. Sedan dess har klubben jagat efter en ny tränare och bland annat var Alexander Brinkmann som senare valde Kalmarsund ett av namnen som JIK hade diskussion med.

— Arbetet med att formera ny tränarstab inför nästa säsong är i full gång och där Jakob finns med i rekryteringsprocessen. Vår ambition inför kommande säsonger är högre och med en stabil ekonomi och en organisation som tagit steg i rätt riktning är vi övertygade om att JIK även nästa säsong kommer visa klass och ta ännu ett steg, kommenterade sportgruppens Johan Adin när det var klart att Olofsson Adelin skulle få en ny roll.

Nu inkommer uppgifter om att Jönköping har gjort klart med både en ny huvudtränare och en ny assisterande tränare till nästa säsong. Det Mickael Fredriksson som den gångna säsongen ledde Lockerud/Mariestad till en uppflyttning i Allsvenskan som tar över Jönköping. Fredriksson ska ha meddelat truppen i Lockerud under onsdagskvällen och bara detaljer samt en påskrift återstår innan han presenteras av JIK. Vid sin sidan kommer Fredriksson även att ha Karl Pontén som därmed även han är klar för Jönköping. I nuläget framgår det inte om det blir en delad roll som huvudtränare eller om Pontén tar rollen som assisterande.

Klart är även att Johan Andersson och Zeid Momén inte fortsätter i Jönköpings ledarstab.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar