Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Storvreta Svenska Mästare 2019 – Läs allt om guldet här

Storvreta Svenska Mästare 2019 - läs allt om guldet och firandet här.

Mästarmöte, giganternas kamp och ny SM-final mellan Storvreta och Falun. Då blev Storvreta Svenska Mästare 2019

TV: Galet firande i omklädningsrummet efter guldet 

TV: ”Tillsammans med VM-finalen var det karriärens viktigaste straff”

TV: Mer från galna firandet i omklädningsrummet

Storvreta och Falun i en SM-final har blivit som inrättning inom Svensk Innebandy och en garanti för en underhållande och bra final. Finalen 2019 var inget undantag där Storvreta öppnade oerhört starkt de första minuterna. Falun fick en utvisning och Storvreta fortsatte trycka på, dock utan resultat. Därefter fick Storvreta en utvisning och det var Falun som genom Omar Aldeeb som gjorde matchens första mål.

Jonas Adriansson utökade senare Faluns ledning och Falun var klart bäst i den första perioden.

— Vi börjar ju urstarkt. Första byter har vi boll hela tiden och har något öppet mål som vi missar. Sedan gör vi inget mål i powerplay och domarna ville lägga tillbaka en utvisning till Falun som de alltid gör i sådana här matcherna. De gör ett skitmål som går in. Men framförallt så spelar Falun med boll och vi utan. Det ska vi ändra på, sa Storvretas Robin Nilsberth till Kanal 9 i paus.

Straffsituation gav Storvreta hopp

Omar Aldeeb som inledde målskyttet i matchen skulle göra sitt andra mål när Falun gick ifrån till 3-0 sju minuter in i andra perioden. Därefter började Storvreta komma ikapp. Först reducerade Jesper Berggren som gör sin sista match i karriären. Kort senare tappade Johan Samuelsson bollen och Alexander Rudd gick på kontring. Där fälldes han av Johan Rehn och tilldelades en straff som han som alltid förvaltade på bästa sätt.


.

— De börjar lägga lite mer på mål och sköt mer utifrån än i första. Vi är ganska stillastående och de vinner väl egentligen alla närkamper. Vi måste spelar mer som i första perioden och spela vårt spel istället för långbollar, sa Faluns Alexander Galante i paus.

Dramatik i slutminuterna

Storvretas upphämtning fortsatte tidigt i den tredje perioden. Simon Berg visades ut och Storvreta gjorde det de inte gjorde i den första perioden. Nämligen mål i powerplay av Tobias Gustafsson och hela Globen kokade av dramatik. Vändningen till ledning var fullbordad efter att Jimmie Pettersson gjort 4-3 med drygt fem minuter kvar.

16:21 tog Falun timeout för att försöka vända tillbaka matchen.  En försök som inte lyckades. Istället gjorde Storvreta 5-3 i öppen kasse.

STORVRETA SVENSKA MÄSTARE 2019

 

*artikeln uppdateras löpande under lördagen

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar