Foto: Växjö IBK
#ibsilly

”Sollet” klar för Växjö

Edin Omanovic lämnar för Kalmarsund - Växjö värvar ny målvakt.

Som vi kunde avslöja under måndagen värvas Växjös målvakt Edin Omanovic till Kalmarsund. En övergång som Växjö bekräftade under tisdagens. Några timmar senare presenterade klubben en ersättare i form av Erik ”Sollet” Svensson. Erik är ett välkänt namn i kronbergs regionen och har spelat i Vipers så sent som för två säsonger sedan i Div 1. Säsongerna 2008-2010 tillhörde han klubbens lag i Allsvenskan och även den här säsongen har han spelat i Allsvenskan, då med Lagan IBK. Nu väntar alltså spel i SSL.

— Erfarenhet, och då menar jag inte I SSL, utan i livet. Erik som fyller 30 år till hösten kommer in och dels ska sporra Kastengren till stordåd, men kommer även kunna hjälpa gruppen med många unga spelare i det han har varit med om. Han vet hur det är att vara runt i olika föreningar och hur tacksam man ska vara för att få en chans att spela med och mot de bästa. Erik ä ren kunnig målvakt med otroliga attributer och han kommer vara en tillgång för oss, inte bara I laget utan i hela föreningen, säger Växjös sportchef Klas Skoglund-Wikeling.

Svensson med det för en målvakt komisk klingande smeknamnet ”Sollet” är född 1989 och gör därmed SSL-debut relativt sent.

— Att man ska få uppleva SSL på äldre dar är stort för mig. Jag har haft några bra säsonger bakom mig och känner själv att jag kan utvecklas mer. Har sett på avstånd vad man kan göra i ett målvaktsteam och det ska bli väldigt roligt att träna ihop med Viktor, men även många andra duktiga målvakter föreningen har. Jag känner stor stolthet att få representera min moderförening, säger Erik Svensson.


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar